Home / archiefcentraal / a slagwerkensemble sdg ommen naar nk

a slagwerkensemble sdg ommen naar nk

Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen neemt op zaterdag 8 februari in Assen deel aan het Nederlands Kampioenschap (NK) voor slagwerkensembles. Het A-slagwerkensemble van SDG Ommen wist zich te plaatsen voor het NK door een prachtig resultaat te behalen tijdens het concours op 7 december jl. in Etten-Leur. In Assen nemen de slagwerkers uit Ommen het in de hoogste divisie op tegen slagwerkensembles uit Delfzijl, Doornenburg en Appingedam.

De 29 leden van het ensemble spelen een groot deel van het programma dat speciaal voor hen geschreven is voor het optreden afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het programma wordt geopend met ‘How to train your dragon’, een veelzijdig werk gebaseerd op de muziek van de gelijknamige film. De originele soundtrack van de film is geschreven door John Powell. Het ensemble vervolgt het programma met het werk ‘A map of the world’, dat geschreven werd door de bekende gitarist Pat Metheny. Het origineel werd geschreven voor gitaar, in het arrangement voor het slagwerkensemble heeft de vibrafoon de hoofdrol. Het afsluitende werk ‘The final days of Pompeii’ beeldt het prachtige verhaal uit van een edelman en een dienstmeid ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius en dit werk zorgt voor een spetterend einde van het programma. Alle werken zijn gearrangeerd of gecomponeerd door Menno Bosgra.

Het optreden van het A-slagwerkensemble van SDG Ommen op zaterdag 8 februari a.s. in theater ‘De Nieuwe Kolk’ te Assen staat gepland om 21.30 uur. Het ensemble staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.