7000 kilometer over ijs voor het goede doel

Gerrit Middelkamp keerde in januari van dit jaar weer terug van een barre autotocht van een week, kriskras door Scandinavië, voor het goede doel Stichting MS Research. Ruim 7000 kilometer over sneeuw en ijs. En dat is maar één van de vele acties van de Ommenaar. Het leverde de afgelopen jaren in totaal 9.695 euro op voor stichting MS Research.

“De eerste etappe van deze tocht duurde maar liefst dertig uur aan één stuk”, vertelt Gerrit. “Na een dag rijden en een paar uurtjes slapen stonden we om 3.00 uur ’s nachts weer op. Een zware beproeving waarin veel van mens en auto wordt gevraagd.”

Het was al weer de derde keer op rij dat hij voor Stichting MS Research geld heeft ingezameld, telkens door deelname aan autotochten onder barre winterse omstandigheden. Als goede doel is steeds gekozen voor Stichting MS Research, omdat zijn vrouw aan deze chronische en ongeneeslijke ziekte lijdt. “In 2012 en 2013 heb ik met zijn zoon en schoonzoon deelgenomen aan de wintereditie van de Carbagerun. In 2013 hebben we de wintereditie van de Carbagerun zelfs gewonnen en we hebben ruim 200 teams achter ons gelaten. Om de lat nog wat hoger te leggen, heb ik in januari van dit jaar samen met mijn zoon deelgenomen aan de ScanCovery Trial, een barre tocht tot ver boven de poolcirkel.”

De actie voor Stichting MS Research heeft als naam ‘Herman in de sneeuw’ meegekregen. De afgelopen jaren heeft de Ommenaar met deze acties in totaal 9.695,- euro bijeengebracht. Stichting MS Research in de persoon van Lex van Iterson (hoofd Fondsenwerving, Voorlichting en Communicatie) toonde zich zeer verheugd met dit prachtige resultaat en hoopt stiekem al weer dat er een vierde tocht voor dit belangrijke goede doel wordt voorbereid.

Desgevraagd geeft Gerrit Middelkamp aan nog niet te kunnen zeggen of de actie ‘Herman in de sneeuw’ ook het komende jaar al weer een vervolg krijgt. Naar eigen zeggen vergt deelname aan zo’n tocht veel voorbereiding en is het in de huidige tijd niet eenvoudig om bedrijven te interesseren om te sponsoren. In 2013 heeft Gerrit Middelkamp vanaf september tot eind december veel tijd gestoken in het bijeen brengen van sponsorgelden. Onder meer door op de uitgaansmarkt en op diverse kerstmarkten in Ommen te staan. Iedereen kon voor 10 euro met zijn/haar naam op de motorkap meerijden tijdens de tocht. Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven.

Bedankt

Gerrit Middelkamp dankt alle sponsorbedrijven en particulieren die de actie ‘Herman in de sneeuw’ de afgelopen drie jaren hebben gesteund. “Speciale dank gaat uit naar het reclamebureau dat drie jaren op rij de auto’s waarin aan de tochten is meegedaan kosteloos voor de actie heeft bestickerd. Dit zorgde ervoor dat de drempel voor sponsorbedrijven laag kon blijven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.