zwols natuurplatform schrikt van kapplannen

In het platform zijn alle Zwolse groene organisaties verenigd. Het vormt zo een groen kenniscentrum dat gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengt aan het gemeentebestuur van Zwolle. Zo beoordelen deskundigen van het platform regelmatig de lijst te kappen bomen in de gemeente Zwolle. In deze stad zijn regels opgesteld waarin staat hoe men omgaat met monumentale bomen. Deze regels beperken sterk de mogelijkheden om beeldbepalende bomen van meer dan honderd jaar oud te vellen.

De leden van het NPZ realiseren zich dat het de autonome bevoegdheid van het gemeentebestuur in Dalfsen is om beheersbeslissingen te nemen. Zij stellen echter dat de Rechterensedijk letterlijk in de achtertuin van de hoofdstad ligt en dat het behoud van deze monumentale laan het belang van de gemeente Dalfsen overstijgt. Talloze Zwollenaren recreëren regelmatig in en om Dalfsen, Vilsteren en Ommen. Het behoud van de bomenrij is eerder een provinciaal dan een lokaal belang, zo stelt het NPZ. Daarom vragen de leden van het platform aan de gemeente Dalfsen om nog eens goed na te denken over de voorgenomen velling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.