Home / archiefcentraal / zorgboeren vechtdal klaar voor transities

zorgboeren vechtdal klaar voor transities

De inleiding van Ingrid Windmeijer over Nieuw Europees organiseren in de zorg, sprak velen aan.

Zorgboeren praten plat, organiseren doen ze net zo! De zorgboeren liepen tijdens de ontvangst van de gasten rond met de resultaten van het project Zorg zoekt Boer. Naast de onderlinge collegialiteit en samenwerking is de samenwerking met welzijnsorganisaties en andere zorgaanbieders het afgelopen jaar versterkt.

Er zijn arrangementen ontwikkeld waardoor nog meer maatwerk geleverd kan worden aan deelnemers op zorgboerderijen. K-Vriendelijk en de zorgboeren spreken af om in de toekomst nauw met elkaar samen te werken. Met gemeenten zijn gesprekken gevoerd en zorgboeren zijn als collectief, volwaardig gesprekspartner bij de drie gemeenten in het Vechtdal.

Met een intentieverklaring en mooie woorden werd dit punt door drie wethouders onderscherven tijdens de bijeenkomst in de Wiekelaar. Samen met de coöperatie Boer en Zorg zullen de Vechtdal zorgboeren de komende tijd met de gemeenten afspraken maken rond het invullen van de taken binnen de Wet maatschappelijke Ondersteuning, de Participatiewet en de Jeugdwet.

Zorgboeren benadrukken het belang van de keuzevrijheid van de deelnemers. Tijdens een speeddate met deelnemers van zorgboerderijen konden de gasten horen welk belang zij hechten aan dagbesteding , actief bezig zijn en leren op de zorgboerderij. Inwoners van het Vechtdal en daarbuiten kunnen zorgboeren vinden via www.zorgboerenvechtdal.nl

Na veel inspiratie en uitwisseling en natuurlijk ook een hapje en een drankje, gingen alle deelnemers aan de middag met een tas vol informatie en het Rijnlands boekje naar huis. Het project Zorg zoekt Boer is succesvol afgerond, zorgboeren in het Vechtdal zijn collega’s die klaar zijn voor de transities in het sociale domein.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.