Home / archiefcentraal / vvn dalfsen goed 2013

vvn dalfsen goed 2013

De afdeling van Veilig Verkeer Nederland in Dalfsen blikt terug op een goed 2013. Dat staat in het jaarverslag van de plaatselijke afdeling. Daarbij is er speciale aandacht voor de diverse activiteiten die in het afgelopen jaar zijn ondernomen.

In het begin van het jaar zijn de plannen vastgelegd in een activiteitenplan. Alles wat was gepland is gerealiseerd en gedurende het jaar zijn er ook nieuwe activiteiten ontwikkeld, met name op het gebied van advisering. De afdeling speelt daarmee in op ontwikkelingen die op het gebied van verkeersveiligheid in onze gemeente met de diverse kernen een rol spelen.

Een van de speerpunten was de acties voor het basisonderwijs met de zeer succesvol verlopen schoolverkeersexamens en de ondersteuning van de verkeersouders. Op één na hebben alle scholen in de gemeente een actieve groep ouders die de school én de leerlingen ondersteunen bij de verkeersveiligheid. Daarnaast lag er een focus op de trainingen voor de diverse groepen senioren, zoals scootmobielgebruikers, automobilisten en fietsers. In alle gevallen zijn de trainingen, met theorie en praktijk, goed door de deelnemers ontvangen.

Naast de uitvoering van activiteiten op het gebied van verkeerseducatie, voorlichting en training voor jong en oud, is er ook steeds meer aandacht voor de inbreng in diverse werk- en klankbordgroepen die door de overheden (Gemeente en Provincie) worden ingesteld. De VVN wordt steeds meer gezien als een serieuze gesprekspartner op het terrein van de verkeersveiligheid en is in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven.

De afdeling kan terugkijken op een succesvol jaar. Er is binnen het bestuur op een plezierige manier samengewerkt. Daarnaast waren de contacten met de gemeente prima en is in de samenwerking met de overige VVN-onderdelen een stijgende lijn te herkennen. Dit alles geeft vertrouwen voor de toekomst, al blijft het vervullen van de functie van secretaris nog een grote uitdaging.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.