Home / archiefcentraal / vooruitblik tijdens nieuwjaarsreceptie usv

vooruitblik tijdens nieuwjaarsreceptie usv

Op de uitstekend bezochte nieuwjaarsreceptie memoreerde voorzitter Peter Meijerink de aanwezigen aan keuzes die de voetbalclub het laatste jaar op meerdere fronten gemaakt heeft maar ook die het nog moet gaan maken.

Meijerink vindt dat USV nog niet geheel ‘toekomstproof’ is en op redelijk korte termijn in moet spelen op de ontwikkelingen in Nieuwleusen. Hij verwees hiermee naar de prognoses die aangeven dat binnen een tijdsbestek van tien jaar het geschatte leerlingenaantal binnen het basisonderwijs met zo’n 200 daalt. “Deze afname zal ook binnen de verenigingen voelbaar zijn. De vraag is dan ook hoe gaan we hier op inspelen, want minder leerlingen betekent ook minder aanwas bij onze jeugdafdeling. Moeten we bijvoorbeeld andere activiteiten gaan aanbieden, samenwerking met andere verenigingen/partijen zoeken, onze accommodatie ook voor andere activiteiten geschikt maken of ook aan andere verenigingen/partijen beschikbaar stellen?” Niets doen en achterover leunen is volgens hem geen optie.

Eerder had de vereniging al besloten om, ondanks de groei van het ledental, geen structurele uitbreiding van haar kleedkamers te realiseren.

Duurzaam ondernemen staat bij de club hoog in het vaandel. Met een provinciale subsidie kon het boardingveld overkapt worden waar, naast jongere en oudere voetballende inwoners uit de gemeenschap, ook risicojongeren gebruik van kunnen maken. USV is blij met de samenwerking met SMON Welzijn en de jongeren en verwacht hiermee de overlast van de risicojongerengroep in Nieuwleusen te beperken en te voorkomen. De overkapping is inmiddels voorzien van 150 zonnepanelen waardoor de vereniging straks qua stroomverbruik geheel zelfvoorzienend is.

De voorzitter ziet ook graag de grote groep leden die niet meer actief de voetbalsport beoefent weer tegen het balletje aan trappen. De KNVB heeft hier al eerder op ingespeeld met het opzetten van het 35+/45+ voetbal. Tot slot stond Meijerink uitgebreid stil bij de consequenties die voortvloeien uit de nieuwe drank- en horecaverordening die gemeenten vanuit de Drank- en Horecawet verplicht dienden op te stellen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.