veel strijd bij het veldrijden in gasselte

Het terrein rondom ’t Nije Hemelriek in Gasselte was zaterdag en zondag het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden. Op een zeer selectieve en zware omloop streden de veldrijders in verschillende categorieën voor de Nationale titels. Namens ATB & Cyclocross Team Lemelerveld stonden renners aan het vertrek in vijf verschillende categorieën.

Op zaterdag stond Jeroen Wessel bij de Amateurs aan het vertrek. Na een goede start reed hij als snel de top tien binnen. Halverwege de wedstrijd kon hij nog wat plaatsen opschuiven om uiteindelijk als 8e te finishten. Gastrijder Arno Winters kwam in dezelfde wedstrijd als 26 over de eindstreep.

De junioren beten het spits af op zondag. Dennis van de Kruisweg begon de wedstrijd matig maar vond naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter zijn ritme. Hij passeerde de finish in de middenmoot op een 25e plaats.

Na de wedstrijd van de Junioren streden de beloften voor de nationale driekleur. Raymond van de Kruisweg kwam kort na de start in het gedrang ten val en moest als laatste zijn weg vervolgen. Na een knappe inhaalrace finishte hij alsnog op een 21e plaats. Mats Lammertink noteerde een 22e plaats.

Lyan Rensen stond bij de Elite Dames aan het vertrek. Na een zware wedstrijd finishte zij op plaats 23. Regerend Wereldkampioen Marianne Vos won het kampioenschap bij de dames.

Bij de Elite heren stonden Jordy en Niels Luisman aan de start. Jordy vertrok goed maar kreeg helaas al snel te kampen met een defecte schoensluiting. Dit euvel kostte hem veel plaatsen waardoor hij uiteindelijk als 20e de finish passeerde. Gastrijder Niels Luisman reed tijdens zijn eerste NK bij de Elite Heren naar een knappe 18e positie.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.