Home / archiefcentraal / uit het gemeentehuis gelukkig nieuwjaar

uit het gemeentehuis gelukkig nieuwjaar

. Enigszins verrast was ik toen iemand tegen mij zei: “Gelukkig een nieuw jaar!”

Ik raakte in gesprek met deze man die ondernemer is en na ons gesprek begreep ik zijn uitspraak. Hij had een moeilijk en zorgelijk jaar achter de rug met zijn onderneming wat ook zijn weerslag had op zijn gezin. Hij hoopt dat 2014 niet alleen voor zijn bedrijf maar ook voor zijn gezin beter uit zal uitpakken. Hij gaf aan dat hij gematigd positief en vol vertrouwen aan het nieuwe jaar begonnen was.

We leven momenteel in een veranderende tijd waarin velen onder u de bakens moeten verzetten en keuzes moeten maken om het nieuwe ritme te vinden. Dit geldt niet alleen voor onze ondernemers en middenstand maar ook voor ons persoonlijk, dit is niet gemakkelijk.

Ook onze gemeenteraad zal dit jaar door de decentralisatie en minder geldelijke middelen van de Rijksoverheid keuzes moeten maken die eveneens niet makkelijk zullen zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat de raad met de beste intentie besluiten zal nemen voor u als inwoners van onze gemeente.

Bij dit alles is het belangrijk dat we ook vertrouwen hebben en houden in elkaar en naar elkaar om kijken. Daarbij moeten bewustere keuzes gemaakt worden als we onze voorzieningen die we in onze dorpen hebben willen behouden. Dit betreft met name onze middenstand. Maar ook op sportgebied, verenigingsleven en levensbeschouwelijk gebied. Zij kunnen alleen overleven door de vele vrijwilligers. Als de vrijwilligers afhaken zijn de gevolgen niet te overzien.

Laten we er met z’n allen het beste van maken. Ik wens u allen veel wijsheid en gezondheid zodat we volgend jaar kunnen zeggen: Het was een voorspoedig en vooral gelukkig jaar.

Klaas Agricola

Wethouder

k.agricola@dalfsen.nl

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.