Home / archiefcentraal / team ommen loopt voor leven stelt zich voor

team ommen loopt voor leven stelt zich voor

Voor het eerst doet een team uit Ommen mee aan de bekende Roparun. “Wij gaan op 7 juni allemaal de uitdaging aan om de acht hardlopers van ons team in twee dagen ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam af te laten leggen”, vertelt teamcaptain Judith Natter.

De naam Roparun heb je mogelijk al voorbij zien komen met diverse -bekende en minder bekende- Ommer gezichten. Zo zag u voetbalicoon Hans Bakker samen met glas-in-loodexpert Jos Siero in een veel te grote broek rondlopen op de uitmarkt, zat kersverse onderneemster van Octo4Kids Jeannet ter Haar alweer bij de notaris om van het team een stichting te maken, liep huisarts Astrid Jansen Holleboom samen met manlief Alfons en schoonheidsspecialiste Ellen Mensinga te bedienen bij hun succesvolle sponsordiners en geeft fysiotherapeut Carla Mastenbroek het team krachttraining-uurtjes. Achter de kerstkraam trof je de onvermoeibare Henri Timmerman en handige Ton Van Straaten. Terwijl vlam-in-de-pijp-chauffeur Michiel Klomp in de glühwein roerde, begeleidde oud-marathon schaatser Jan Eise Kromkamp hardlooptrainingen aan (niet de minste) butcher Gert van Lohuizen en veelzijdige Vechtdal boer René Jansen. Ook las je in de krant of op facebook stukjes van zangvedette Doret Bakker-Klomp en tot-in-de-puntjes regelaarster Aline Hofstee.

Deze Ommenaren vormen samen met vele anderen Team 69 ‘Ommen loopt voor leven’. Zij zetten zich in voor het goede doel van de stichting Roparun (met CBF keurmerk goede doelen) dat gericht is op palliatieve kankerzorg met als motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. “Pinksterenweekend 2014 moet hét gebeuren”, vertelt teamcaptain Judith Natter. “Wij gaan op 7 juni allemaal de uitdaging aan om de acht hardlopers van ons team in twee dagen ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam af te laten leggen”.

Jan Eise legt enthousiast uit dat door de estaffetevorm het alleen logistiek gezien al een hele opgave is. “Terwijl de helft van het team rust in een grote vrachtwagen, legt de andere helft ongeveer vijftig kilometer van de route af. Eén loper is op de weg, begeleid door twee fietsers. Een busje rijdt mee met de andere lopers en fietsers. Om de 1,5 tot 2 kilometer lossen de lopers elkaar af. Je begrijpt dat het team naast de acht lopers ook uit zes begeleidende fietsers bestaat én leden die zorgen voor vervoer, soepele spieren, verzorging, eten en onderlinge afstemming onderweg.”

Column

“Keihard wordt er al een half jaar getraind en gewerkt aan de voorbereidingen”, roept Carla Mastenbroek energiek. “Het ‘Avontuur voor Leven’ komt steeds dichterbij. Nu komt het erop aan om de organisatie rondom het Ommer team goed te laten verlopen. Door een gul gebaar van de redactie kan de lezer met ons meeleven via een wekelijkse column met ervaringsverhalen.”

Inititatiefneemster Jeannet ter Haar: “Het prachtige doel van de stichting Roparun is voor ons team reden om onze voeten uit ons lijf te lopen en onder uw aandacht te brengen. Het is een doel, waarbij iedereen zich wat kan voorstellen, dichtbij of misschien verder weg. Steun van de Ommer bevolking en lezers van Vechtdal Centraal is voor ons team een enorme stimulans om dit avontuur te volbrengen.”

Doret Bakker: “Naast de mentale ondersteuning hopen we ook op financiële steun. Dit om onze kosten te dekken én natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting Roparun’. Alle steun, in welke vorm dan ook, is welkom. Het motto van ons team is dan ook ‘Als je weet wat je op jou wijze kan, geef dat dan!’

Volgen

Volg ons op Twitter, Facebook, site Ommenlooptvoorleven.nl en wekelijks in Vechtdal Centraal. Doneren? Graag op 0361.74.6334 t.n.v. Ommen loopt.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.