Home / archiefcentraal / sv usv viert jubileum met parachuteshow

sv usv viert jubileum met parachuteshow

De Supportersvereniging USV bestaat op 19 november 2014 precies veertig jaar en dat wordt groots gevierd. Op 10 mei wordt er een grote parachutistenshow gehouden op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen.

Velen zullen zich ongetwijfeld de spectaculaire viering van het 25-jarig jubileum in 1999 nog herinneren. Op zaterdag 15 mei 1999 organiseerde de Supportersvereniging een luchtballonnen-festival van ongekende omvang. Leden en niet-leden waren vooraf in de gelegenheid gesteld zich in te schrijven voor een ballonvaart en uiteindelijk stegen er die zaterdag maar liefst 25 luchtballonnen vanaf het hoofdveld van sportpark Hulsterlanden van USV op, met aan boord ruim 140 passagiers. Met het 25-jarig jubileum in 1999 ging het dus van beneden naar boven. Op de Algemene Ledenvergadering van 18 november werd aan de leden bekend gemaakt dat de Supportersvereniging met het 40-jarig jubileum het tegenovergestelde wil doen. Het is nu namelijk de bedoeling om van boven naar beneden te komen. Het plan is opgevat om in mei 2014 een parachutisten-show te organiseren op het sportpark Hulsterlanden van USV.

Leden en niet-leden worden dan in de gelegenheid gesteld een zogenoemde tandemsprong (ook wel duosprong genoemd) te maken. Voor alle duidelijkheid, bij een tandemsprong word je aan een ervaren parachutist vastgekoppeld. Heb je altijd al eens de kick van een parachutesprong willen ervaren? Dan is dit een unieke gelegenheid om die wens in vervulling te laten gaan, want wat is er nu mooier dan een parachutesprong te maken boven je eigen dorp Nieuwleusen? Het spektakel met de parachutisten zal plaatsvinden op sportpark Hulsterlanden van USV op zaterdag 10 mei. Indien de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, is het mogelijk dat het evenement op 10 mei geen doorgang kan vinden. Mocht dit onverhoopt het geval zijn dan wordt het evenement verschoven naar 17 mei. Werken de weergoden dan ook niet mee, dan geldt ook 24 mei nog als optie.

Toestemming

De supportersvereniging heeft inmiddels toestemming gekregen van de gemeente Dalfsen om de parachutisten te kunnen laten landen op het hoofdveld van het sportpark Hulsterlanden van USV. Hoeveel parachutisten dit zullen zijn, is uiteraard afhankelijk van het aantal belangstellenden voor een tandemsprong. Maar het moge duidelijk zijn dat er naar een zo’n groot mogelijk aantal gestreefd zal worden. Iedereen die belangstelling heft mag meedoen. Voorwaarde is wel dat de belangstellende geen lichamelijke gebreken heeft en niet zwaarder is dan 100 kg.

Bestaat er belangstelling om Nieuwleusen vanuit de lucht te bezichtigen, maar liever niet hangend onder een parachute? Dan is er ook nog een andere mogelijkheid, te weten vanuit een helikopter. Op de dag van het parachutespringen zullen er namelijk ook helikoptervluchten vanaf sportpark Hulsterlanden plaatsvinden. Een in te vullen deelnameformulier voor een tandemsprong en/of voor een helikoptervlucht is verkrijgbaar bij het bestuur van de Supportersvereniging USV of is te downloaden op www.40jaarsupportersvereniging-usv.nl Ook een mailtje of belletje is mogelijk. E-mail: hanswink@home.nl, tel. 0529-481309/06-11114545.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.