Home / archiefcentraal / spijkerschrift een dag minder

spijkerschrift een dag minder

Met name op 1Dagniet stelt de gemeente voor om de hond zelfs een keer extra uit te laten. Vind het prima, ben dol op mijn makker, maar ik zie het nut er niet van in om deze alerte buurtwandeling alleen door hondenbezitters te laten doen.

Met de kerstdagen achter ons vol van alle schranspartijen en het overvloedig aanbod aan oliebollen, appelflappen en chocoladekransjes lijkt het me een goed plan om iedereen in beweging te krijgen. En het boevengilde in beweging te korten. Ik heb niets tegen het plan van de gemeente, maar je vangt meer vliegen in één klap door met meerderen het deel van de surveillance op zich te nemen. Goed voor het gewicht, moreel en de saamhorigheid. Kortweg; het gevoel van noaberschap te versterken.

Hondenbezitters moeten ook in deze donkere dagen gewoon hun viervoeter uitlaten of het nu hondenweer is of niet. Misschien is het een idee om de huishond als leaseobject aan te bieden. Niet om de hondeneigenaar in beweging te korten, maar om alles in beweging te krijgen. De mijne laat zich het liefst de hele dag door uitlaten.

In onze welvaart denk ik dat het te kort aan beweging oorzaak nummer een is voor de uitdijende mensheid. Met slecht weer pak ik graag de auto om een boodschapje te doen. En vaak bij het wegrijden voel ik de treurige hondenoogjes prikken in mijn rug, starend vanachter het raam. Na de kerstdagen is het lopen met de hond niet alleen goed om uit te waaien, de weegschaal gaf ook de doorslag. De verkeerde kant op. Maar het was in dit geval de viervoeter die de keutel introk.

Bij de eerste voetzoeker was het raak en bij de knal van die ene illegale vlinder krijgt de hond kriebels in de buik en duikt vervolgens bij oma achter de kachel om daar drie dagen later flink tegenstribbelend er weer onder vandaan te komen. Op Nieuwjaarsdag krijg ik het dan eindelijk voor elkaar om samen met hem de poten te strekken. Helaas. Na een halve kilometer en een gillende keukenmeid later kan ik de hond van het asfalt afkrabben en rest mij niets anders dan Manlief te bellen. De aftocht gaat per auto. Dan maar één dag niet, de hond heeft zijn buik vol van vuurwerk.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.