Home / archiefcentraal / smon verwacht toename aantal keten

smon verwacht toename aantal keten

SMON Welzijn verwacht een toename van het aantal keten door de verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie. Maar volgens Erika Kloekhorst-Augustijn van Jongerenwerk SMON Welzijn is de verhoging ‘een goede zaak’.

“Hoe later jongeren beginnen met drinken, hoe kleiner de gezondheidsrisico’s. Uiteraard zal er de komende jaren sprake zijn van een ‘overbruggingsperiode’ waarbij jongeren en ouders moeten wennen aan de nieuwe wetgeving. We verwachten dat er een stijging van het aantal keten zal zijn waar de huidige groep 16- en 17-jarigen gebruik van zal maken. Vanuit SMON Welzijn is er extra aandacht voor voorlichting, waarbij we ouders adviseren om met elkaar en met hun kinderen in gesprek te gaan over alcoholconsumptie.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.