Home / archiefcentraal / sharon hendriks brons op nk marathon

sharon hendriks brons op nk marathon

De nog net geen 21-jarige Sharon Hendriks, afkomstig uit Lemele, is dit weekend heel mooi derde geworden bij het NK marathon in Dronten. De studente medicijnen met beennummer 11 en lid van de Stokvisdennen, reed een aanvallende wedstrijd over 75 ronden.

Steeds was ze erbij als er een groepje probeerde te ontsnappen uit het peloton. In de eindsprint waren uiteindelijk alleen teamgenote bij Renault, Manon Kamminga, en de winnares Foske Tamar van der Wal, sneller dan Hendriks.

En er waren meer medailles voor de Stokvisdennen afgelopen weekend. Vrijdagochtend heel vroeg al werd een groep junioren derde van veertien clubs die in Deventer om de Klaarbeekbokaal streden. Op slecht ijs werd B-junior Bart Hulst zelfs eerste en C-junioren Stijn Hulst en Anke Breunis kregen beiden zilver omgehangen. B-junior Myrett Kootstra wist twee persoonlijke records te rijden.

Op zaterdag stond B-junior Loes Adegeest maar liefst vier keer op het hoogste schavot. Zij won in Thialf alle drie de afstanden en daarmee de overallbeker bij het Nieuwjaarstoernooi voor A-junioren. A-junior en marathonschaatster Chantal Hendriks presteerde ook prima, met twee pr’s en een beker voor de zesde plaats. Bart Hulst stond ook hier aan de start en schaatste twee prachtige pr’s.

Op de 500 meter kruipt hij steeds dichter naar de 40 seconden toe, met 41,39. C-junior Ingmar Hof deed buiten mededinging mee en haalde een hap van zeven seconden van zijn pr op de 1500 meter af, tot 2:07,89. Neo-senior Paulien Westerhof mag zich sinds zaterdag een jaar lang Gewestelijk Kampioen allround bij de dames noemen.

Teamgenote bij TeamForIce, A-junior Tessa Lucas, reed de wedstrijd helaas niet uit. In Dronten stond Sam van Hulzen op drie bij het LWSK Bekertoernooi, met een mooi baanrecord voor C1-junioren van 1:31,53 op de 1000 meter. Nog steeds op zaterdag won Arno Broekhuis in Enschede de Leisure World Regiomarathon bij de masters, terwijl A-junior Adriaan Janssen als tweede eindigde bij de C1-rijders. Al met al dus een zeer succesvol weekend voor de Stokvisdennen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.