Home / archiefcentraal / runningtherapie klaar voor de start af

runningtherapie klaar voor de start af

De hardloopgroep is van start gegaan in de Gernermarke in Dalfsen, en dát was te merken in de wijk. Met maarliefst 13 deelnemers was de start een groot succes. Onder leiding van een gecertificeerde runningtherapeut Paul Bink ging de groep vanaf het Noaberhus van start.

Eerst een stukje wandelen, een lichte warming-up en dan het echte werk. Ieder overigens op zijn of haar eigen niveau. Ook zat er verschil in het doel dat de deelnemers hadden om te komen. Sommige deelnemers kwamen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met hardlopen, anderen om uit hun isolement te komen en weer anderen om gezondheidsredenen of gewoon voor de gezelligheid. Dat iedereen voor zichzelf alles had gegeven en de sfeer wel goed zat, bleek wel uit het feit dat na afloop iedereen met blosjes op de wangen en met een voldaan gevoel, tussen de gesprekken door van de soep zat te genieten.

De kop is er af! vanaf nu zal de hardloopgroep elke donderdagmorgen om 11.30 vanaf het Noaberhus vertrekken en tussen 12.00 en 12.30 weer terugzijn.

Ren mee

Lees je dit voor het eerst en lijkt het je ook wel wat om mee te doen? Er is nog steeds voldoende plek om op een vrijblijvende manier aan te sluiten bij deze groep.

De kosten zijn €1 per keer inclusief koffie of thee met een plak koek na afloop. Voor meer informatie of opgave, kunt u terecht bij Paul Bink door een mailtje te sturen naar p.bink@ribwgo.nl of bellen tijdens kantooruren naar de woonvorm in Dalfsen: (06) 12 30 50 15.

Hardlopen onder begeleiding

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds. Het hardlopen op deze manier is dus niet prestatiegericht. Het plezier en het samen buiten zijn staan voorop. Het hardlopen zal per week langzaam worden opgebouwd. De eerste paar keer zal er grotendeels gewandeld worden en slechts af en toe worden hardgelopen.

Deze vorm van hardlopen is erg geschikt voor mensen die graag willen beginnen met hardlopen maar nog niet bij een prestatiegerichte loopgroep willen en voor mensen met psychische klachten zoals bijvoorbeeld een depressie, angsten of een burn-out.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.