pvda dalfsen wil grofvuilstort dichterbij

Inwoners van Dalfsen moeten volgens de PvdA Dalfsen teveel kilometers maken om van hun grof vuil af te komen. Dat is volgens de PvdA slecht voor het milieu en daarom wil de partij een inzamelpunt in de gemeente waar bewoners enkele keren per jaar hun afval kunnen inleveren.

“Sinds enige tijd zamelt de gemeente Dalfsen nog slecht één keer per maand grijs afval in”, legt campagneleider Leander Broere uit. “Voor de meeste inwoners volstaat dat. Wanneer burgers na een opruimactie in huis extra afval hebben verzameld zullen zij dit naar de ROVA in Zwolle moeten brengen. Dat betekent in veel gevallen een aanhangwagen regelen, naar Zwolle en weer terug rijden en de voor Dalfsenaren geldende stortingskosten betalen.”

Door al die te verrijden kilometers wordt het milieu volgens de PvdA onnodig belast. “Ook betekent het extra zorg voor de storters. Lang niet iedereen is in staat om het transport te regelen. Gezinnen zonder auto en ouderen die hulp moeten vragen aan anderen worden hierdoor gedupeerd. Ook neemt het risico toe dat mensen illegaal afval dumpen omdat een tocht naar de ROVA te lastig wordt gevonden.”

De PvdA wil dat de gemeente dichter bij huis een inzamelplek organiseert. “De kosten die worden bespaard door niet naar Zwolle te rijden zouden kunnen worden gebruikt om zo ’n inzamelpunt te bekostigen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.