politiek van hier pvda dalfsen

‘19 maart is het dan zover. We gaan de verkiezingen voor de gemeenteraad in. Voor u betekent het dat u mag gaan kiezen. Ik schrijf opzettelijk het woord mag vet, schuin en onderstreept. Daarmee ondersteun ik graag de oproep van onze burgemeester waarin hij iedereen dringend vraagt toch vooral te gaan stemmen. Het stemrecht, het middel om uw invloed uit te oefenen, mag u niet verloren laten gaan. Iemand die niet heeft gestemd heeft in het vervolg eigenlijk geen recht van spreken.

En als er nou niks te kiezen viel! Maar er zijn toch wel wat onderwerpen die aandacht verdienen en ook al wel krijgen. Bijvoorbeeld de overdracht aan de gemeente van een heel stel bevoegdheden in de zorg (drie transities, de decentralisaties). Vorige week heeft de PvdA Dalfsen uitvoerig met de betrokken uitvoeringsorganisaties, welzijnsorganisaties en direct betrokkenen gesproken over de risico’s in dit traject en de kansen die het ook biedt. Een belangrijke uitkomst van dat gesprek was voor mij van een schokkende eenvoud. Zorg dat je aard en omvang van het lokaal op te lossen probleem scherp in beeld hebt. Verder was bij iedereen de overtuiging dat het vooral de burger moet zijn die aangeeft wat hij nodig heeft en wat hij/zij van de gemeente verwacht. We gaan als PvdA proberen de komende tijd dat beeld van wat nou eigenlijk nodig is en wat van de gemeente verwacht mag worden scherper te krijgen zodat we dat als uitgangspunt kunnen hanteren bij de transitie.

En dan heb je nog zoiets als de Rechterensedijk. Als er iets de laatste tijd de tongen los heeft gemaakt dan is het de Rechterensedijk wel. Het standpunt van de PvdA is duidelijk en al jaren onveranderd (zie ook http://dalfsen.pvda.nl/2013/12/22/rechterensedijk/). Kort samengevat komt het er op neer dat we de veiligheid op het traject willen optimaliseren zonder de bomen te kappen (snelheidsbeperking, passeerstroken, geleiders, betere markering). Zou moeten kunnen denken we. En dan de N340. De Provincie heeft het al afgeronde voorstel gewoon van tafel geveegd. En er moet 150 miljoen bezuinigd worden.

Volgens de PvdA is er dan maar één weg te gaan en dat is de zogenaamde 80km netwerkvariant waarbij de weg een 80km weg wordt en waarbij de grootste knelpunten (met name de spoorwegovergang en de aansluiting op de A28) worden opgelost. Daar hebben we in het verleden al voor gepleit maar daar vonden we geen gehoor bij de provincie. Nu komt het er mogelijk toch nog van. We gaan ons er sterk voor maken. De N-wegen zullen wel wat discussie opleveren verwachten we (N348, waarom duurt dat zolang en N377 de discussie veiligheid vs doorstroming).

En dan hebben we nog het onderwerp Kulturhus. Een Kulturhus in elke kern is het standpunt van de PvdA. En dan moet het er nu maar eens van komen; ook in Nieuwleusen. En zo zijn er nogal wat onderwerpen te bedenken waar het de komende tijd over zal gaan. Laat uw stem dus niet verloren gaan want er valt echt wat te kiezen. Ga stemmen!’

Johan Wiltvank

PvdA Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.