pb witharen n340 maak duidelijke keuze

Lees de hele brief hieronder.

‘Het is al vaker gezegd. Dat PS een besluit over de N340, gebaseerd op jarenlang onderzoek, overleg met het gebied en stapsgewijze besluitvorming, op losse schroeven zet, is eigenlijk niet te begrijpen.

Het heeft veel tijd, energie en geld gekost om tot het combinatiealternatief te komen. Juist de eis van PS, dat het een 100 km weg moest worden heeft een belangrijke rol gespeeld.

De plotselinge omslag van PS (in november 2013 is nog het onteigeningsbesluit aangenomen), naar een wens voor een 80 km weg, is al vreemd. Van het antwoord van GS wordt je ook al niet vrolijk.

Voor het bedrag van 135 miljoen wordt er eigenlijk alleen maar iets bij Zwolle gedaan. Waar is al dat geld toch voor nodig? De aansluiting A28 zou 40 milj. kosten (waarvan 10 milj. Zwolle betaalt), het viaduct via een stukje nieuwe weg over het spoor, 20-30 milj.

De bouwstenen, de stappen waardoor het basispakket (80 km) verbeterd kan worden, zijn delen van het combinatiealternatief (100km) . Dan ga je dus een 80 km weg verbeteren met 100 km gedeelten. Dat is niet logisch. Je kiest voor een 80 km oplossing, óf je kiest voor een 100 km oplossing. Beide kan je gefaseerd aanleggen.

Misschien is het politiek gezien prettig dat het nog alle kanten uit kan, maar ons inziens getuigd het van onmacht om niet verder te kunnen of durven te kijken, dan een paar jaar (van verkiezing naar verkiezing). Dat terwijl het toch de taak van de provincie is om beslissingen te nemen, voor een langere termijn en passend in het grote geheel.

Want wat gebeurt er met de andere plannen voor opwaarderen naar 100 km/uur? De N348 Raalte- Ommen en de N34 Witte Paal- Drentse grens? Gaan we nu overal voor 80? Alleen het ‘laatste’ en drukste stukje voor Zwolle, 80 laten is niet logisch.

Wij hopen dan ook dat PS een ondubbelzinnige keuze zal maken en dat zij, door opname in de Omgevingsvisie en/of het oormerken van het benodigd geld, laat zien dat het haar nu serieus is. Dat is zij verplicht, aan het gebied én aan haar verantwoordelijkheid voor zorgvuldig gebruik van maatschappelijk geld.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.