op zoek naar sporen in het reestdal

Diersporen zijn tekenen die dieren hebben achter gelaten op een plek waar ze iets belangrijks deden, of misschien alleen passeerden. We gaan ernaar opzoek op deze zondagmiddag. Een interessante wandeling voor jong en oud onder leiding van een natuurgids van Landschap Overijssel. De gids maakt je attent op herkenningspunten waar je normaal gesproken misschien zo maar aan voorbijloopt. Zelf beleven? Wandel dan mee op zondagmiddag 19 januari om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem.

Pootafdrukken, poep, plukjes haar aan prikkeldraad of aan takken en bomen. Zo zie je waar een ree, das, of een ander dier zich heeft geschuurd. Kale akkers en zandverstuivingen zijn ideale plekken om waarnemingen te doen. Kijk goed om je heen, lege nesten, vraatsporen, resten van karkassen, botjes en schedeltjes kunnen je verrassen. Met een beetje geluk heeft het gesneeuwd: ja , dat maakt het makkelijker .

Bezoekerscentrum De Wheem is op zondag 19 januari geopend vanaf 12.00 uur. Uitgewandeld? De vrijwilligers verwelkomen u graag in de heerlijk warme Gelagkamer om te genieten van een warme kop koffie of thee. Op de Deel van het bezoekerscentrum is deze middag een kleine streekmarkt.

Waar en wanneer

De wandeling start 19 januari om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Balkbrug. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De bijdrage is € 3,– per persoon (kinderen € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Meer foto's