nemos bern weer succesvol op paard 2014

Zelfs voor de niet-paardenliefhebbers was het tijdens de afgelopen week puur genieten op PAARD 2014. Naast een handelsbeurs vol aanbiedingen en de nieuwe snufjes op het gebied van de paardensport, viel er ook in de grote en kleine showpiste van alles te beleven. Ook de Balkbrugse Friezengroep Nemo’s Bern stond hier in de spotlights.

Het viertal van Nemo’s Bern dat zaterdagmiddag in Spaanse sferen een galopcarrousel reed, oogstte veel bewondering en niet voor niets. Want alle ruiters die weleens een carrousel hebben gereden, weten hoe zwaar het is om een proef in galop volledig synchroon te rijden met de rest van de groep. In de oefenbak is dat al geen sinecure, maar tijdens een show in een zaal vol mensen, verlichting en harde muziek is het een echt huzarenstuk. “De paarden zijn dan toch altijd net wat feller en voorwaartser”, vertelt bestuurslid Marja Jonkers.

“Dat vergt af en toe het nodige improvisatietalent.” Zaterdagavond werd er door een achttal gestoken in James Bond-achtige tenues en rijdend op de soundtracks van de bekendste Bond-films een werveldende drafshow uitgevoerd. Volgens Marja was ook dit een pittige carrousel. “Zeker voor de nieuwere en wat minder ervaren leden was het een topsportervaring. Desondanks hebben we ervan genoten. Het is leuk om samen met je paard en je clubgenoten ergens naartoe te trainen. We hopen dat we volgend jaar tijdens PAARD 2015 weer aanwezig mogen zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.