lpo wil alcoholvrije avonden

Als het aan de Lokale Partij Ommen (LPO) ligt, gaan kroegen alcoholvrije avonden organiseren voor 16- en 17-jarigen. “Maar in de basis is de LPO blij met de verhoging naar 18 jaar voor het drinken van alcohol in openbare gelegenheden”, vertelt Susan Schepers van de Lokale Partij Ommen (LPO).

“Onderzoeken hebben voldoende aangetoond dat het erg ongezond is en een rem is op de groei van de verstandelijke vermogens (dit geldt overigens niet alleen bij het drinken van alcohol en niet alleen bij tieners). Als deze negatieve invloed zo groot is dan moet je als overheid daar iets aan doen.”

De handhaving hiervan is volgens Schepers een lastiger punt. “Als de gemeente al van plan is om te handhaven. Veel gemeenten gaan niet handhaven, maar dreigen alleen maar. Met andere woorden, men maakt de mensen (kroegeigenaren en 16-/17-jarigen) bang met hoge boetes en dat werkt niet indien dit als soloactie wordt ingezet. Nu al zijn er de eerste geluiden dat 16-/17-jarigen in bepaalde kroegen helemaal niet meer welkom zijn. Wat op zich wel logisch is van de kroegbazen, om zo problemen te voorkomen zoals het doorgeven van alcoholische dranken door ouderen aan jongeren.”

De LPO is van mening dat er naast handhaving vooral moet worden ingezet op voorlichting over alcoholgebruik door jongeren, contact houden met de 16-/17-jarigen die mogelijk nu buiten de boot vallen omdat ze geweigerd worden in kroegen en het organiseren van alcoholvrije avonden voor 16-/17-jarigen. Ommen moet ook een aantrekkelijke woongemeente zijn voor deze groep.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.