lpo postkantoor moet in centrum ommen

Wegens de plotselinge sluiting van de Primera in Ommen, is Post NL verdwenen uit het centrum van Ommen. De LPO maakt zich hier zorgen om en heeft tijdens een vergadering van de gemeenteraad aan het college van de gemeente Ommen gevraagd om te zien naar een nieuwe locatie van het postkantoor in het centrum.

“Burgers kunnen nu tijdelijk terecht bij Reclame & ICT aan de Vermeerstraat 11b in Ommen”, vertelt Susan Schepers van de Lokale Partij Ommen. “ Het is goed dat er een tijdelijke oplossing is, maar LPO is van mening dat een postkantoor een van de ‘basisdiensten’ is, die aanwezig dient te zijn in het centrum van Ommen.”

Al enige tijd is er sprake van toenemende leegstand in het centrum. “De detailhandel staat onder druk en steeds meer winkeliers zijn genoodzaakt hun winkel te sluiten. De LPO maakt zich hier grote zorgen om en heeft al meerdere malen het college verzocht hier een oplossing voor te zoeken. Om Ommen in de toekomst leefbaar te houden en een vitaal centrum te hebben voor burgers en toeristen, is het belangrijk dat de voorzieningen en faciliteiten, zoals een postkantoor, in het centrum aanwezig zijn.”

De LPO is van mening dat de vastgestelde actiepunten van het project ‘Vecht voor het Centrum’ tijdig en op een juiste manier moeten worden uitgevoerd om nog verdere leegstand in het centrum te voorkomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.