lezing over ganzen en zwanen

De Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek houdt op 24 januari vanaf 20.00 uur bij het Natuur Informatie Centrum Ommen (NICO) een lezing over wilde ganzen en zwanen. Hans Dekkers (1948) geeft deze lezing over de in Nederland voorkomende wilde ganzen en zwanen. Hij is al vanaf kind af aan geïnteresseerd in vogels en dan vooral watervogels.

Hij heeft zich toegelegd op het fotograferen van vogels in de vrije natuur. Eerst probeerde hij zoveel mogelijk soorten vogels te fotograferen, maar na enkele jaren richtte hij zich vooral op in het wild voorkomende ganzen en zwanen. Nu probeert hij speciaal hun gedrag op een esthetisch verantwoorde wijze vast te leggen. Dat resulteerde in een aantal boeken, waarvan de meest bekende zijn: ‘Ganzen, grazers op trek langs de vorstgrens’ en ‘Ganzen en Zwanen, Arctische trekvogels bij boeren te gast’. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in veel tijdschriften en boeken.

Hans fotografeert niet alleen op zijn favoriete plekken in Nederland, zoals Noordwest Overijssel, Schiermonnikoog en Zeeland, maar ook in Europa, onder andere Bulgarije, Frankrijk, Siberië en IJsland en buiten Europa (bijvoorbeeld Japan en Afrika).

In zijn lezing ligt de nadruk op de in Nederland voorkomende ganzen en zwanen, zowel in de winter als in de zomer. Niet alleen toont hij beelden van de vogels in het Nederlandse landschap, maar ook foto’s gemaakt in de broedgebieden in het verafgelegen en moeilijk toegankelijke noorden van Siberië en IJsland. De toegang is voor leden gratis, niet-leden betalen € 2,- p.p. www.vechtstreeknatuur.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.