leerlingen de maat allemaal op stage

Alle leerlingen van Praktijkschool De Maat in Ommen gaan op stage. Het doel van de school is om de leerlingen door middel van stages werkervaring op te laten doen zodat ze, als ze de school verlaten, op de arbeidsmarkt aan het werk kunnen.

Ondanks de economische crisis is het toch weer gelukt om alle leerlingen van de derde klassen te plaatsen bij een bedrijf/instelling . In het afgelopen najaar hebben de leerlingen een maatschappelijke stage gevolgd om te ervaren wat vrijwilligerswerk is. Veel bedrijven en instellingen in de regio werken zowel aan de maatschappelijke, als de komende werkervaringsstage mee. Een groot aantal van deze bedrijven heeft al eerder stagiaires van De Maat begeleid. Bij sommigen zijn uiteindelijk zelfs leerlingen aan het werk gekomen.

Veel van de derdejaars leerlingen vinden het erg leuk dat ze één dag in de week niet naar school hoeven maar op een bedrijf werken met collega’s. Bedrijven/instellingen waar de leerlingen zoal stage gaan lopen zijn: winkels, loonbedrijven, restaurants, productiebedrijven en zorginstellingen.

Op woensdag 5 februari houdt De Maat de jaarlijkse Open Dag. Iedereen die de school en de leerlingen beter wil leren kennen of meer informatie over de school wil, is van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.