joop gottmers naar 7update in nieuwleusen

Een opmerkelijk levernsverhaal.

Vechten tegen de bierkaai. Joop Gottmers (50) was Europees kampioen kickboksen en verdiende miljoenen aan de handel van drugs. Het begon met boksen. Joop Gottmers trainde veel, heel veel. In 1986 werd hij Europees bokskampioen middengewicht. Hij gaf boksles en leerde zelf ook om te kickboksen. Voor Thai-boksen is hij naar Thailand geweest. “Da ́s veel harder. Knieën, ellebogen, alles mag.”

Joop sloeg niet alleen binnen de ring, ook daarbuiten. Politieman Meino Dam herinnert zich die tijd nog goed. “Ik kwam Joop regelmatig tegen in z ́n jonge jaren, altijd vanwege geweldsdelicten. Hij was natuurlijk een kickbokser en iemand met een enorme uitstraling. Het was een forse kerel met grote spierbundels en iemand die nergens, maar dan ook nergens bang voor was.”

Via een eigenaar van een sportschool rolde Joop ongemerkt in de drugshandel. Het was een tijd van feesten, seks, vechten. Toen hij voor de tweede keer uit de gevangenis kwam had hij binnen een paar dagen alweer een kilo cocaïne op zak voor de verkoop. Joop weet wat het is om verslaafd te zijn. Hij begon rond zijn vijftiende al met drugs te experimenteren. Ondanks het feit dat Joop voor niets en niemand bang was, was hij niet gelukkig. Het gewelddadige leven ging zijn tol eisen. Joop: “Ik ging twijfelen. Ik word gek, dacht ik. Ik zat daar helemaal alleen drugs te gebruiken, m’n dochter mocht ik niet zien, m’n relatie stuk. En toen nam ik de beslissing om er op m ́n verjaardag een einde aan te maken. Ik zou 3 mei 35 worden. Ik had niks meer te vieren. Ik ging mezelf door het hoofd schieten.”

Joop is nu vijftig, en een gelukkig mens. Zijn leven is compleet veranderd en daarover gaat hij vertellen bij 7update. Edwin Visscher zit in het organisatieteam van 7update. Edwin heeft Joop Gottmers meegemaakt tijdens één van de karakterweekenden van de 4e musketier. Op het moment dat er 600 mannen in de nacht een heuvel oplopen en achter zich kijken naar de hele grote groep mannen zegt Joop: „Kijk, allemaal voor onze Koning Jezus”. “Joop straalt nu vooral rust uit en blijdschap”, zegt Edwin.

Het leven van Joop veranderde radicaal voor en door God. Joop vertelt nu over zijn verleden als een getuigenis, een waarschuwing en ook als een bemoediging. Iedereen die gevangen zit in een verslaving of in een levenspatroon kan uit het levensverhaal van Joop moed vatten en hoop krijgen. Over wat zijn leven veranderde vertelt hij zondag 12 januari om 20.00 uur bij 7update. Verder wordt de avond gevuld met muziek, samen zingen en inspiratie zoeken. Het thema van de avond is: “Een nieuwe start.” De toegang bij 7update is gratis. De avond wordt gehouden in De Voorhof aan de Burgemeester Mulderlaan 1 in Nieuwleusen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.