jan rooijakkers lijsttrekker d66 dalfsen

De leden van D66 Dalfsen hebben ir. Jan T. Rooijakkers uit Oudleusen unaniem gekozen tot hun nieuwe lijsttrekker. Door het plotselinge terugtreden van Tom Corbeth, moest D66 Dalfsen binnen een kort termijn op zoek naar een opvolger. Jan Rooijakkers werd tijdens de ledenvergadering op 15 januari als kandidaat gepresenteerd en verkozen.

“Jan Rooijakkers kan gezien worden als een gewichtige kandidaat die in meerdere opzichten in staat is D66 in de gemeente Dalfsen te vertegenwoordigen”, laat de partij weten. “Tot voor kort was hij directeur van Twence, een bedrijf dat op een duurzame en efficiënte wijze grondstoffen en energie uit afval en biomassa produceert. Hij wil, nu Tom Corbeth om gezondheidsredenen zich als lijsttrekker heeft teruggetrokken, de verantwoordelijkheid op zich nemen om D66 in de gemeenteraad te positioneren. “Met duidelijke items die aanspreken en gericht zijn op een duurzame samenleving. De opvatting van D66 om de Rechterensedijk ongemoeid te laten door de laanstructuur te handhaven, is daar een concrete uitwerking van.”

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart en Jan Rooijakkers hoopt dat zoveel mogelijk inwoners gaan stemmen. Daarnaast hoopt hij natuurlijk om samen met de gehele fractie van D66, die uit zeven kandidaten bestaat, goed vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad. Sinds de komst van gemeentebelangen in de raad, is het niet meer voorgekomen dat een nieuwe partij in de gemeenteraad van Dalfsen haar intrede doet.

Op zaterdag 1 februari gaat voor D66 Vechtdal de campagne van start in Hardenberg, om op 19 februari in Ommen met een politiek café voor ondernemers in gesprek te gaan met Wouter Koolmees, lid van de Tweede Kamerfractie. De campagneafsluiting is op 15 maart in Dalfsen, waar de duurzaamheidsprijs 2013 – 2014 zal worden uitgereikt. Bij die gelegenheden en bij de verkiezingsdebatten in Dalfsen zal Jan Rooijakkers zichzelf presenteren aan de bevolking.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.