Home / archiefcentraal / gezellige receptie en snertloop in marienberg

gezellige receptie en snertloop in marienberg

Op de vierde dag van het nieuwe jaar werd in sportkantine van Mariënberg de traditionele nieuwjaarstoespraak gehouden. De toespraak werd gevolgd door de Snertloop. Alfred Dorgelo was aanwezig en maakte een mooi verslag. Deze is hieronder te lezen.

“Nieuwbakken voorzitter Jan Hagedoorn kreeg vaak de lachers op zijn Beerzer hand. De preses kweet zich uitstekend van zijn eerste nieuwjaarstoespraak en wist een bomvolle rood-zwarte kantine te boeien met zijn terugblik en wensen voor het nieuwe jaar.

De vraag blijft natuurlijk of Wilma Prins en Lucia Heine bijvoorbeeld de kicksen weer onder hun voeten binden, de vraagt blijft ook of het eerste elftal kampioen gaat worden. Zeker is wel dat eind januari het pannaveldje naast het hoofdveld zal worden geopend.

Natuurlijk blikte, zoals het een goed voorzitter betaamt, Hagedoorn terug op het evenement van 2013. Namelijk de wedstrijd die werd gespeeld tussen HHC Hardenberg en Feyenoord op het altied gezellige Westerpark. Hagedoorn blijft zich maar verbazen dat op die dag en rondom deze wedstrijd meer dan honderd Mainbargers zich belangenloos inzette voor hun geliefde club.

Alvorens er geproost kon worden moest eerst het luie zweet nog uit de lichamen worden gelopen die tijdens de afgelopen feestdagen ernstig werden gevoed door veel eten en dito drinkerij. Niek Noeverman had op de vijf de minste moeite daarmee en snelde solo naar de eerste plek. Traditiegetrouw finishte Wim Ramaker uit Mariënberg (voormalige Clemme) als winnaar op de tienduizend meter in een superstrakke tijd. Bij de dames was Heidy van der Veen de snelste.

Zoals naamgenoot Lars van de Veen dat deed bij de pupillen op de anderhalve kilometer, zeg maar de Mariënbergse mijl. Op de dubbele afstand, drie kilometer, was C1-junior Rick Plaggenmarsch veruit de de beste. Als beloning stond voor iedereen na het douchen een lekker kopje snert klaar.

Hagedoorn mocht ook enkele jubilarissen huldigen. Hans Ribberink werd geridderd voor het feit dat hij al 40 jaar trouw lid is van onze mooie club. Henk Regeling, Jan Hagedoorn en Jan Hierink zijn al een halve eeuw verbonden aan het roodzwarte hart. Speciale aandacht was er ook voor oud-penningmeester die dit jaar het 55-jarige lidmaatschap aantikt.

Veel te vroeg overleed in de zomer van 2005 Henk Luisman. Een clubman in hart en nieren. Negen jaar later werd hier op passende wijze bij stilgestaan. Op voordracht van de ledenvergadering werd Henk Luisman, in het bijzijn van zijn familie, benoemd tot Erelid van V.V. Mariënberg. Een titel die Henk toekomt, het is en blijft nog altijd jammer dat Luisman niet meer te vinden is op zijn ooit zo geliefde Westerpark.

Henk zat meerdere malen in het hoofdbestuur. Ondermeer als penningmeester, secretaris en wedstrijd-coördinator. Ook was Henk voorzitter van de jeugdcommissie, leider/grensrechter van diverse elftallen, consul, fotograaf en was hij archivaris van de roodzwarten.

Aan de muur in de bestuurskamers prijkt nu de foto van Henk Luisman en kijkt Henk, vast en zeker, over onze schouders mee. Henk, bedankt voor alles wat je tot augustus 2005 voor onze club hebt betekend. Wij zullen het in ieder geval nooit (meer) vergeten.

Vervolgens werd het glas geheven en bleef het nog lang erg gezellig.”

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.