drank vanaf 18 jaar vvd ommen

Jongeren mogen sinds dit jaar pas vanaf 18 jaar alcohol nuttigen en kopen. Wij vroegen de lokale politici om hun mening. Ad Nijhuis van VVD Ommen zegt er het volgende over:

“Dat alcohol schade toebrengt aan de hersenen van jongeren is afdoende bewezen. De VVD is geen voorstander van betuttelende wetgeving maar het belang van dit onderwerp vraagt om betrokkenheid van de overheid. Alle voorlichting ten spijt blijkt de persoonlijke en maatschappelijke schade als gevolg van veel te vroeg alcoholgebruik nog steeds schokkend en dat de overheid met name op dit punt een verantwoordelijkheid voelt is logisch. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die onder de 18 af en toe een glaasje wijn drinkt een alcoholmisbruiker is. Dat toch gekozen is voor een wetswijziging, een zwaar wapen, geeft wel aan dat de overheid het tegengaan van de excessen en het beschermen van de jongeren hoog opneemt.

Tot de uiteindelijk gekozen actie, de wetswijziging, is democratisch besloten. Dit betekent dat dit besluit dus uitgevoerd en gehandhaafd moet worden. Of het gaat werken hangt af van heel veel indringende voorlichting, de kracht van jongeren om zonder alcohol zichzelf te durven zijn, de eigen verantwoordelijkheid van ouders en net als bij andere wetten het handhavingsbeleid. Op gemeenteniveau is dit de verantwoordelijkheid van de burgemeester die over zijn activiteiten en bevindingen verslag zal moeten doen aan de gemeenteraad.

Vooralsnog hopen wij er het beste van, want dat alcoholmisbruik vooral bij jongeren in ons land en in deze tijd niet voor zou moeten komen is denk ik een ieder wel duidelijk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.