Home / archiefcentraal / drank vanaf 18 jaar d66 dalfsen

drank vanaf 18 jaar d66 dalfsen

Jongeren mogen sinds dit jaar pas vanaf 18 jaar alcohol nuttigen en kopen. Wij vroegen de lokale politici om hun mening. Karen Broekman van VVD Dalfsen zegt er het volgende over:

“Het succes van de wetswijziging staat of valt met een actieve handhaving. De VVD is van mening dat wetten gehandhaafd moeten worden. Dit geldt dus ook voor het verhogen van de leeftijd van 16 naar 18 jaar om alcohol te mogen drinken. Als niet van het begin af aan streng gehandhaafd wordt, ontstaat een gedoogcultuur en schiet de aanpassing van de wet zijn doel voorbij.

Het controleren op leeftijd, bijvoorbeeld tijdens grote feesten, zal niet eenvoudig zijn. De vraag is of handhaving wel mogelijk is tijdens een dergelijk evenement en hoe de gemeente dat zal vormgeven. Of de leeftijdsverhoging een succes zal zijn, is van veel factoren afhankelijk. Handhaving is in onze ogen een belangrijke.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Home / archiefcentraal / drank vanaf 18 jaar d66 dalfsen

drank vanaf 18 jaar d66 dalfsen

Jongeren mogen sinds dit jaar pas vanaf 18 jaar alcohol nuttigen en kopen. Wij vroegen de lokale politici om hun mening. D66 Dalfsen zegt er het volgende over:

D66 Dalfsen vindt het, zeker gezien de schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van hersenen in de groei, een heel verstandig besluit om de leeftijdsgrens te verhogen naar 18 jaar.

“De nieuwe regels zijn duidelijk: geen verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar en daarnaast zijn diezelfde jongeren strafbaar als ze alcohol bij zich hebben op voor publiek toegankelijke plaatsen. Natuurlijk kun je daar nooit helemaal mee voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol gebruiken, maar je geeft als overheid in ieder geval wel een helder signaal af.

Het handhaven van dit beleid wordt een hele klus. Niet alleen voor de lokale overheid is hierin een belangrijke rol weggelegd, maar er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid bij ouders en bij de jongeren zelf. Gezamenlijk moeten we een eind kunnen komen.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.