drank vanaf 18 jaar cu dalfsen

Jongeren mogen sinds dit jaar pas vanaf 18 jaar alcohol nuttigen en kopen. Wij vroegen de lokale politici om hun mening. Rietje Lassche van ChristenUnie Dalfsen zegt er het volgende over:

“Deze wetswijziging is een gevolg van het aannemen van een initiatiefvoorstel van Joel Voordewind van de ChristenUnie. Onze fractie steunt deze wetswijziging dan ook van harte. We leren steeds meer over de gevolgen van alcoholgebruik voor de ontwikkeling van de hersenen van jongeren tot 23 jaar en de blijvende schade die dit veroorzaakt. Jongeren zijn hierdoor kwetsbaar voor de schadelijke effecten van alcohol. Daarnaast zorgt (overmatig) alcoholgebruik voor overlast op straat en ongewenst en grensoverschrijdend gedrag.

Uiteraard zijn en blijven ouders de eerstverantwoordelijke voor hun kinderen, zij horen de grenzen te stellen. Hierbij is het een belangrijke taak van de overheid ouders te ondersteunen in hun verantwoordelijkheid en een duidelijke boodschap mee te geven. Wij realiseren ons dat niet iedereen achter deze wetgeving staat. Toch vinden wij het belangrijk om vanaf het begin duidelijkheid te bieden en te handhaven. Het bestrijden van te vroeg beginnen met alcohol en het aanleren van met mate drinken is een zaak van lange adem. Belangrijk hierbij is het signaal dat van de leeftijdsverhoging uitgaat. Het gaat om een gezonde toekomst voor onze jeugd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.