Home / archiefcentraal / drank vanaf 18 jaar cda dalfsen

drank vanaf 18 jaar cda dalfsen

Jongeren mogen sinds dit jaar pas vanaf 18 jaar alcohol nuttigen en kopen. Wij vroegen de lokale politici om hun mening. Jan Uitslag van het CDA Dalfsen zegt er het volgende over:

“Al lange tijd wordt in de gemeenteraad van Dalfsen actief ingezet op verhoging van de leeftijdsgrens. In 2008 bijvoorbeeld is door de PvdA, CU en het CDA een motie ingediend met deze strekking. Alcohol op jonge leeftijd is echt schadelijk voor de hersenen, die dan nog volop in ontwikkeling zijn. Met alle problemen op latere leeftijd van dien. De gezondheid is niet het enige argument.

Uit onderzoek is gebleken dat verhoging van de leeftijd (in combinatie met goede handhaving natuurlijk), leidt tot minder geweld en minder verkeersslachtoffers. Op de vraag of het gaat werken, kan ik kort zijn: zeker. Daarbij zijn drie elementen van belang. Goede voorlichting om meer bewustwording van de risico’s realiseren, goede handhaving èn ouders die het beste willen voor hun kinderen en hun verantwoordelijkheid daarin nemen.”

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.