Home / archiefcentraal / dilinthe en julia voorleeskampioenen ommen

dilinthe en julia voorleeskampioenen ommen

Dilinthe Laarman en Julia de Haas hebben afgelopen dinsdag de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij mogen nu de titel ‘Voorleeskampioen Ommen’ dragen. De lokale ronde van de wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Ommen.

Dilinthe, die basisschool Hoogengraven uit Stegeren vertegenwoordigde, las voor uit het boek ‘Dolfje Weerwolfje’. De jury koos haar als winnaar omdat zij op een plezierige manier passend bij het boek voorlas en dat ook in een goed tempo deed. Bovendien maakte zij op een leuke manier contact met het publiek. Julia vertegenwoordigde haar school De Nieuwe Brug uit Ommen. Zij las voor uit het boek ‘Blauwe plekken’ en kreeg de hele zaal muisstil.

Er deden in totaal dertien kandidaten mee die allemaal op hun eigen school al kampioen waren geworden. Het niveau lag dus hoog. De driekoppige jury moest de kandidaten beoordelen aan de hand van landelijke criteria. Die criteria bestaan onder andere uit het stemgebruik, het tempo en het contact met het publiek.

Dilinthe en Julia vertegenwoordigen op 6 maart de gemeente Ommen in de regionale rondie die in de Carrousel in Ommen wordt gehouden. In april is de provinciale finale en de landelijke finale volgt in mei in Utrecht.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.