Home / archiefcentraal / dijkwachters oefenen bij dalfsen

dijkwachters oefenen bij dalfsen

Ongeveer driehonderd vrijwillige dijkwachters van het Waterschap Groot Salland gaan op zaterdag 8 februari oefenen in de praktijk. Hierdoor raken ze vertrouwd met praktijksituaties en leren ze hun dijkdeel beter kennen, in dit geval het zuidelijk deel (onder de lijn Zwolle-Dalfsen).

De oefeningen vinden zo realistisch mogelijk plaats. Dijkwachters controleren de dijken op zandmeevoerende wellen, grote drijvende voorwerpen, nog aanwezige dieren op of langs de dijk (schapen, koeien, paarden) en obstakels zoals tractoren of andere voertuigen op de kruin van dijken. Dit zijn situaties die de dijkwachters ook tegen kunnen komen tijdens een werkelijke situatie met hoogwater.

Dijkwachtorganisatie

Het Waterschap Groot Salland heeft 536 km dijken en kaden in beheer. Om deze waterkeringen in perioden van storm, hoogwater en ijsgang te kunnen controleren, staat het dijkleger paraat. Deze bestaat in totaal uit 700 vrijwilligers. Door regelmatig te oefenen is het dijkleger in noodsituaties nog beter op haar taken voorbereid. Wil je meer weten van de Dijkwachtorganisatie of wil je zelf dijkwacht worden? Bekijk dan de website www.wgs.nl/veilige-dijken/dijkwacht

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.