Home / archiefcentraal / boertjes schaaktoernooi in trefpunt balkbrug

boertjes schaaktoernooi in trefpunt balkbrug

Vele schakers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten, doen zaterdag 1 februari mee aan het Boertjes schaaktoernooi. Wat in 1986 als een idee voor een toernooi werd geïntroduceerd, is inmiddels uitgegroeid tot een groot eendaags schaakfestijn. Heden ten dage is het Boertjes toernooi de grootste tot in de verre omtrek, wat een unicum mag worden genoemd. Ook met 28 jaren is het toernooi een van de langst lopende in ons land.

In MFC ’t Trefpunt Balkbrug zullen de schakers zich verzamelen en met elkaar de strijd aanbinden. Door de vierkoppige toernooiorganisatie zijn inmiddels de voorbereidingen in gang gezet. In de tientallen jaren die achter ons liggen is er het nodige veranderd, maar de succesvolle toernooiformule is altijd overeind blijven staan. In de beginjaren werd een apart jeugdtoernooi georganiseerd, nu schuift de jeugd aan bij de senioren in het hoofdtoernooi.

De schaakliefhebbers komen graag naar Balkbrug vanwege het gezellige sportieve karakter van dit evenement. Zij waarderen de prettige sfeer en daarnaast de indeling in viertallen met het bijbehorende speeltempo van 1 uur per persoon per partij. Iedereen speelt drie partijen op één dag in een poule van vier. Ze strijden om de eervolle groepswinst en een mooie prijs.

Alle aandacht is weer gericht op het komende toernooi. Zaterdag 1 februari worden om 9.45 uur vele schaakliefhebbers in Balkbrug verwacht. Wat vorig jaar net niet lukte, daar rekent de organisatie nu wel op: het overschrijden van de magische grens van honderd deelnemers.

Aanmelden kan tot 29 januari op telefoonnummer 0523 – 611366 of per email: boertjesschaaktoernooi@hotmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 (incl. kop koffie).

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.