Home / archiefcentraal / bert vroon nieuwe voorzitter wmo raad

bert vroon nieuwe voorzitter wmo raad

Bert Vroon is de nieuwe voorzitter van de Wmo Raad. Vroon is door de leden van de Wmo raad unaniem voorgedragen als kandidaat voor de functie van voorzitter. Het college van burgemeester en wethouders van Ommen heeft ingestemd met de voordracht.

De Wmo raad is het formele adviesorgaan van de gemeente voor zaken rond de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over Wmo beleid. De huidige voorzitter, de heer Van de Beek, heeft zijn voorzitterschap per 1 januari beëindigd. De komende jaren zal de gemeente extra taken krijgen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. Hierdoor zal ook van de Wmo raad meer gevraagd worden.

Bij het opstellen van het functieprofiel voor de voorzitter is hiermee rekening gehouden. Zo is in het functieprofiel onder meer opgenomen dat de voorzitter, naast bekendheid met de diverse prestatievelden van de Wmo, dient te beschikken over adviesvaardigheden en kennis van de bestuurlijke en politieke gemeentelijke processen, alsmede over een analytisch en strategisch denkvermogen.

Ommenaar Vroon, tegenwoordig woonachtig in Dalmsholte, beschikt overeen uitgebreide werkervaring zowel binnen als buiten de overheid op beleidsmatig en directieniveau. Ook heeft hij verschillende voorzittersfuncties bekleed. Daarnaast is hij actief binnen een breed maatschappelijk netwerk. Hiermee voldoet hij ruimschoots aan het functieprofiel van voorzitter van de Wmo raad. De leden van de Wmo raad zijn zeer positief over zijn voordracht en hebben hem unaniem voorgedragen voor de functie van voorzitter.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.