Home / archiefcentraal / ahne carbid schieten mooi alternatief

ahne carbid schieten mooi alternatief

“Gelukkig hebben we in Ommen, vooral op het gebied van vernielingen door zwaar vuurwerk, relatief weinig problemen gehad. In onze regio zie je dat jong en oud zich vermaken met carbid schieten. Een mooi alternatief wat enerzijds een traditie is, maar anderzijds wellicht ook een mooi alternatief is voor illegaal vuurwerk.”

Als het aan het Genootschap van Burgemeesters ligt, komt er een Europees verbod op zwaar explosief vuurwerk. “De grens van het toelaatbare is overschreden”, zei Bernt Schneiders, voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters in het televisieprogramma Een Vandaag. De burgemeesters reageerden daarmee op de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling, waarbij in Nederland veel gewonden vielen en zelfs iemand zwaargewond raakte door zwaar explosief vuurwerk.

Ook Politievakbond ACP is voor een Europees verbod. “Dit type vuurwerk is voor publiek, maar ook voor hulpverleners gevaarlijk”, liet vicevoorzitter Wiep van der Pal weten. Volgens Van der Pal is Nederland ‘het afvoerputje van Europa’.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.