adegeest en breunis plaatsen zich voor nk

Het was een ongekend drukke tijd voor de trainers van de Stokvisdennen, want in alle drie de juniorencategorieën hadden zich Stokvisdenners voor de regionale selectiewedstrijden geplaatst. C-junior Anke Breunis uit Oudleusen wist bovendien de marathoncompetitie in Deventer af te sluiten met een 4de plaats, genoeg voor de eindoverwinning en daarmee plaatsing voor het NK, 22 februari op de Westfries in Hoorn.

De 17-jarige Loes Adegeest, lid van de Stokvisdennen en rijdend bij de Gewestelijke Selectie van Overijssel, plaatste voor het NK van de junioren-B, 8 en 9 februari in Tilburg. Op de Ireen Wüst baan zal in één weekend worden gestreden om zowel het NK allround, als het NK per afstand. Adegeest begon de selectiewedtrijden met een keurige 6de plaats op de 500 meter, om daarna de 1500 meter, meer haar specialiteit, te winnen. Daarmee was de plaatsing allround, 500 meter, 1500 meter en 1000 meter een feit. Op de 3 km werd ze tweede, plaatste zich daarmee voor die afstand, en won en passant ook nog het klassement.

Tijdens het NK zal de grootste tegenstand uit de andere helft van Nederland komen, de regio ZuidWest. Twee junioren-C, Stijn Hulst en Ingmar Hof, reisden af naar Assen voor de regionale selectiewedstrijd voor het NK allround. Voor Stijn Hulst liep dit, mede door materiaalpech, uit op een teleurstelling. Ingmar Hof deed het prima, hij steeg maar liefs 10 plaatsen in het klassement en plaatste zich als 15de ruim voor de landelijke selectiewedstrijd, 25 januari in Dronten.

Bart Hulst, B-junior, kwam uit op de 500 en 1500 meter. Door misslagen bij de start zat een eerst 40-er er niet in, maar toch wist hij een persoonlijk record neer te zetten van 41,19. Daarmee plaatste hij zich heel mooi voor de herkansing, de landelijke selectie in Hoorn. De 1500 meter werd aangepakt volgens het bekende ‘alles of niets’, wat helaas in het laatste resulteerde. Bij de A-junioren plaatste ook Tessa Lucas zich voor de landelijke selectie van het NK allround, ook 25 januari, maar op thuisbaan Deventer; marathonrijdster Chantal Hendriks mag hier uitkomen op de 1500.

Bij de neo-senioren plaatste sprintster Paulien Westerhof zich niet voor de 1500, of de 3 km. De regiowedstrijd voor 500 en 1000 wordt 26 januari in Assen verreden. Sharon Hendriks koos voor weer een mooie notering bij de KPN Marathon Cup, 12de, in plaats van de selectiewedstrijd voor de 3 km. Erben Wennemars schaatste hier, ondanks de vroege ochtenden in Hilversum, naar een zeer fraaie 6de plaats bij de B-rijders.

De regionale marathonrijders beleefden een uitzonderlijk goed weekend, met A-junior Adriaan Janssen op 1, neo-senior en pas kort schaatsende Teunis Westerbroek op 3 bij de C1-rijders, en Arno Broekhuis op 2 bij de jongste masters.

Tenslotte deden acht pupillen nog aan de jaarlijkse Theo de Wals Trofee mee in Enschede. Veel pr’s op deze snelle baan, waarbij E-pupil Rens Teunissen van Manen opviel met een eerste plaats op de 300m bij de D-pupillen en een verbetering van zijn pr met 1,5 seconden tot 34,79. Helaas viel hij op de 100 meter, dus een eindoverwinning zat er niet in.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.