actie proef de bibliotheek groot succes

Bibliotheek Ommen is zeer tevreden over de actie die de bieb hield na de heropening in november. Nieuwe leden mochten drie maanden gratis kennismaken met de diensten van de Bibliotheek. Meer dan honderdvijftig Ommenaren hebben zich aangemeld.

“Dat is goed te merken tijdens de verruimde openingsuren, op elk moment van de dag zijn er klanten in de bibliotheek te vinden, voor een boek, voor een DVD, voor informatie, voor het lezen van de krant of een tijdschrift of om op een internetwerkplek aan de slag te gaan”, laat Barbra Arrindell namens de bibliotheek weten.

“De grotere opkomst van het publiek vertaalt zich ook in de uitleencijfers, de maand december was met ruim vijftienduizend uitleningen beduidend drukker dan december 2012. De groei gaat over de hele linie met de nadruk op romans en jeugdverhalen. Maar ook de informatieve boeken laten een mooie stijging zien. “

Nieuw in de Bibliotheek is de Boekstartcollectie voor de allerjongsten. Baby’s en dreumesen hebben nu ook hun eigen boekjes, boekjes die bestand zijn tegen kinderhandjes. Bovendien krijgen kinderen tot één jaar bij inschrijving een koffertje cadeau met daarin twee boekjes, informatie over de Bibliotheek en een cadeaubon van Boekhandel Bruna. Op het consultatiebureau krijgen de ouders van deze kinderen een brief van de gemeente uitgereikt met daarin de uitnodiging naar de bibliotheek te komen. Maar ook zonder brief krijgen de kleinsten (tot 1 jaar) bij inschrijving een koffertje overhandigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.