wens vinkenbuurt in vervulling met schuilhut

‘In de Vinkenbuurt horen wij thuis’ staat er in de nieuwe Vinken gegraveerd.

Aangezien er onverwacht veel bezoekers gebruik maken van de plek en de wind er vrij spel had, is er een schuilhut neergezet. Het plan van de schuilhut is door Plaatselijk Belang in samenwerking met een bouwcommissie verder ontwikkeld. Vervolgens is de commissie actief aan de slag gegaan om de schuilhut te realiseren. Er is een gestreefd naar een hut met weinig onderhoud, passend bij het landschappelijk karakter. Alle aanwezigen waren van mening dat dit gelukt is. Er staat nu een mooie rietgedekte schuilhut met glazen pui die aan een kant toegankelijk is. Binnen in de hut kan men gebruik maken van de bank.

Nog tijdens de bouw is er door wandelaars en fietsers al veel gebruik van de hut gemaakt. De realisatie van de schuilhut werd mede mogelijk doordat veel materialen zijn geschonken door lokale ondernemers en particulieren.

Bronsdieven

In het najaar van 2012 kwam, tijdens de bouw, een tegenvaller. Het kunstwerk de Vinken werd namelijk gestolen door bronsdieven. De verzekering heeft het mogelijk gemaakt dat de vinken opnieuw zijn geplaatst. Ditmaal van een beter materiaal, zodat ze niet opnieuw gestolen zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.