voorronde trefbaltoernooi ommen groot succes

De voorronde van het combi-trefbaltrophy werd maandag 23 december in Ommen gehouden. Sporthal de Carrousel was de hele dag het decor voor een strijd tussen in totaal 22 teams. Zeven teams uit groep 5 en 6 hebben gestreden om een finaleplek. Bij groep 7 en 8 was de deelname nog groter met vijftien teams. De organisatie lag in handen van de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Ommen.

Trefbal is een teamsport waarbij samenwerking en fairplay hoog in het vaandel staan. De kinderen hebben zelf teams gemaakt van minimaal acht en maximaal tien spelers. In totaal hebben dus meer dan 200 kinderen in het veld gestaan om te strijden voor de finale plaatsen.

De gemeente vindt fairplay belangrijk. Daarom kregen de twee teams die het eerlijkst hebben gespeeld, vrijkaartjes voor zwembad de Carrousel. In de poule van groep vijf en zes waren dit de Sint

Willibrordusknallers, die op school zitten in Vilsteren. Bij groep zeven en acht ging team girlpower, die op de sint Bernardus zitten, er met deze prijs vandoor.

De Kardoen 6 heeft in hun leeftijd categorie de finale bereikt. Na in totaal 21 wedstrijden bleek dit team het beste van de groepen 5 en 6. Zij gaan naar de finale tegen de beste teams uit Hardenberg. Deze finale is op woensdag 8 januari van 13.30 tot 15.15 uur in “sporthal Möllincksslag” in Bergentheim.

Bij groep 7 en 8 werd er door de grote deelname gespeeld in drie poules. De nummers één uit de poules en de beste nummer twee gingen door naar de kruisfinales. In deze strijd moesten de Treffers het afleggen tegen de Dennenkamp. De andere wedstrijd werd in het voordeel beslist van Ichthus groep 8. De finale was maar even spannend, want het team van de Dennenkamp was na 10 minuten met 10-0 een maatje te groot voor het team uit Lemele. De Dennenkamp verdedigt op 8 januari in Bergentheim de Ommense eer tegen de beste teams uit Hardenberg. Het toernooi voor deze categorie begint om 15.15 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.

OmmenKids

De foto’s en een filmpje van dit trefbaltoernooi zijn te vinden op www.ommenkids.nl. Op deze site kunnen kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 het plaatselijke sport en cultuur aanbod bekijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.