Home / archiefcentraal / volco sluit jubileumjaar af met oliebollenparty

volco sluit jubileumjaar af met oliebollenparty

Volleybalvereniging Volco stuurde ons een verslag van het Oliebollentoernooi die de club vorig weekend organiseerde in Ommen:

Het jubileumjaar van Volco zit erop. Zaterdag 14 december sloot de Ommer volleybalvereniging de viering van haar 50-jarig bestaan af in clubhuis het VolcoHome met een oliebollenparty voor alle thuisspelende ploegen en hun gasten. “De oliebollenverkoop van Volco was jarenlang traditie in Ommen. Het leek ons dan ook een passende afsluiting van ons jubileumjaar,” aldus Greetje Leuninge namens de jubileumcommissie.

Volleybalvereniging Volco bestond op 27 mei 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan heeft een jubileumcommissie, verder bestaande uit Ronald Bakker, Wilco Marsman, Annemieke Paarhuis en Willem Rosendal, gesteund door ad hoc werkgroepen, gedurende hele kalenderjaar 2013 diverse sportieve en feestelijke activiteiten georganiseerd. Uitgangspunt hierbij was 50 jaar tradities binnen de vereniging.

Eredivisietijden terug

Het jubileumprogramma ging op 3 januari van start met een mixtoernooi met thema flower power, gevolgd door de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè’ dat gaat over een veilig(er) sportklimaat, een sponsoravond met Jan Smit als veilingmeester en Toon Gerbrands als spreker, een bezoek aan de eredivisiewedstrijd Pollux-Weert, laatstgenoemde met toen nog ex-Volcospeelster Esther Hullegie binnen de lijnen, het schoolvolleybaltoernooi met speciale gast Burgemeester Mark-Jan Ahne, de provinciale schoolvolleybalkampioenschappen en de regionale bekerfinales.

Met de Volcolympics brachten de mini’s in mei de Olympische Spelen naar Ommen. In september stond voor de competitiespelende teams het inmiddels traditionele Flatertoernooi op het programma. De recreanten speelden een bijzonder sfeervol openingstoernooi van de Salland Recreanten Competitie, met aan het eind van de avond een heerlijke kom snert. De reünie-feestavond in Oktoberfest-sferen haalde voor even de eredivisietijden van weleer terug met onder andere Natasja de Weerd, Yvonne Booy, Marrit Leenstra, dames 1 speelsters van toen. De spooktocht voor de B- en C-jeugd werd onder griezelig slechte weersomstandigheden gelopen, maar was een groot succes voor zowel de deelnemers als de spoken van Heren 1.

Lintje

Hoogtepunt voor de vereniging was de benoeming van secretaris Ronald Bakker tot lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de receptie op 27 mei. Het was een moment van trots en ontroering, toen Ronald de versierselen kreeg opgespeld door Burgemeester Marc-Jan Ahne. Een ander hoogtepunt was de benoeming van aftredend voorzitter Harry Kolk tot erelid van de vereniging tijdens de algemene ledenvergadering in november. Mede door zijn volharding beschikt Volco nu over een fraai en sfeervol clubhuis in sporthal de Carrousel.

Nieuwe tradities

“We hebben dit jaar verschillende keren gehoord: ‘Dat moeten we vaker doen’. Dat is mooi om te horen. We hopen dan ook, dat enkele activiteiten een start zijn van nieuwe tradities binnen de vereniging,” zegt Leuninge.

Gedurende het jubileumjaar is het aantal minileden gestaag gegroeid, hebben de jongens het erg naar hun zin in de competitie en konden de herenteams extra manschappen inlijven. De vereniging ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.