Home / archiefcentraal / tinnen figurenmuseum al in kerstsferen

tinnen figurenmuseum al in kerstsferen

Hoewel Sinterklaas zijn verjaardag nog moet vieren, werd er zaterdag al een kersttentoonstelling geopend in het Tinnen Figurenmuseum in Ommen. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum te Ommen is verheugd dat kunstenares Mimi Winkel haar vele honderden kersttallen grote verzameling toont in het museum.

Mimi Winkels is jarig in de kersttijd en mede daardoor heeft zij sinds vele jaren een bijzondere band met Kerst. Je kan stellen dat voor haar het gehele jaar in het teken van kerst staat. Al tientallen jaren verzamelt zij kerstgroepen. Maar daar blijft het niet bij. Voor iedere kerstgroep bouwt zij ook een unieke, bijpassende kerststal. Als voormalig docent Beeldend Vormen gaat het creëren haar heel goed af. Toch volgde zij ook nog cursussen kerststal-bouwen in Oostenrijk en Duitsland.

Te bewonderen zijn honderden kerstgroepen en stallen; waaronder een deftige Byzantijnse stal, een landelijke Achterhoekse stal, een Masai stal, een Mexicaanse stal, een grote Poolse szopa en veel meer. De hele wereld wordt gepresenteerd aan de hand van Kerststallen. Speciaal voor deze kerstexpositie bouwde Mimi Winkels het gammele woonwagentje waar de drie kroeglopers Suskewiet, Schobberbeek en Pitjevogel verkleed als Drie Koningen hun kerstervaring beleven, naar de kerstmislegende van de schrijver Felix Timmermans.

Natuurlijk zijn er ook weer tal van tinnen kerstgroepen en -versieringen te zien in ons museum. Zoals bijvoorbeeld de filigraan tinnen kerstversiering die tinnegieter Adam Schweizer uit Diessen am Ammersee maakte voor koning Ludwig II van Beieren.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.