Home / archiefcentraal / spijkerschrift pothond

spijkerschrift pothond

De ontdekking hiervan zit me niet lekker. Ik werd weggeroepen voor een vriendendienst en dat duurde echt maar heel even, je zou toch denken dat het in huis veilig zou moeten zijn. Het eten stond alvast klaar om in de pan te gaan.

Niemand was op dat moment thuis en het vlees lag in een plastic bakje mét de deksel dicht op het midden van het aanrecht. Ik kan het slecht verkroppen dat vlees van de echte slager zonder te kauwen hap-slik-weg rechtstreeks in de maag van ons huisdier is verdwenen. Schrokkend, zonder echt iets te proeven, want een hondenbek bevat geen gastronomische smaakpapillen. Gezien de beklemmende stilte in huis is zijn schuld duidelijk aanwezig.

Zo slecht heeft onze rakker het niet, nadat zijn overtollige kilo’s waren verdwenen is hij weer op zijn normale rantsoen gegaan. Blijkbaar heeft hij hier zo zijn eigen gedachten over. Rancuneuze gedachten blijkbaar. Zijn ontzeggingen zijn er mentaal diep ingehakt. En wilde hij zijn revanche nemen. Hij nam de kans waar zodra ik mijn hielen had gelicht. Mijn vertrouwen in hem is nu danig geschaad. En dat weet hij als ik hem vind onder de tafel, waar hij met zijn staartje zenuwachtig kwispelt terwijl zijn ogen zenuwachtig van links naar rechts schieten. Zeer schuldig.

Hij probeert halfslachtig zijn excuus aan te bieden en komt aanlopen met een schuin koppie en een klein zwiep-zwap-zwaai staartje. Maar hij heeft het bij mij verbruid. Met een krom ruggetje en troosteloze hangende oren druipt hij af.

“Wat eten we vandaag?” informeert manlief. Nou, in ieder geval geen worst. En het stukje vlees van de supermarkt komt in kwaliteit niet eens in de buurt. Ik had de worst van de week aan de deur gekocht van een sportvereniging zodat zij hun kas konden spekken. En met dit gegeven wilde ik ons gezin laten genieten van een heerlijke Hollandse pot; compleet met sla, ei en aardappelen.

Maar nu vindt de hond de maaltijd voordat het in de pot zit. Hij schijnt geen last te hebben van zijn diefstal. Ik hoop op een stevige buikpijn. Wij moeten het doen met een paar surrogaatsaucijsjes die met de helft zijn gekrompen, maar dat zal hem een worst wezen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.