spijkerschrift kostelijk bellen

Gezien de crisis is het zaak om je financiële zaken nog beter onder de loep te nemen, zo ook onze maandelijkse telefoonrekening. En ik schrok behoorlijk toen ik deze week de factuur van het belverbruik bekeek. Drie maal zoveel als normaal. Dat was wel even slikken. Het viel me vooral op dat het bellen van vast naar mobiel in een zeer kort tijdbestek behoorlijk was gestegen. Waar kon dat nu aan liggen?

Ik had nog wel het abonnement aangepast om goedkoper uit te komen, die aardige meneer van Ziggo vond ik zo attent om op ons op bepaalde voordelen te wijzen en dat ik daarbij beloond werd met een tablet vond ik toen zeer kien. Maar nu krijg ik behoorlijk mijn twijfels. Een onderzoek is dan wel op zijn plek, dacht ik zo.

Lang duurt mijn onderzoek niet wanneer mij begint op te vallen dat er een zekere frequentie valt te bespeuren bij een bepaald mobielnummer en er gaat een lichtje bij mij op. De stijging van de belkosten loopt synchroon met een zekere liefdesrelatie van zoonlief. Tevens verklaart dat meteen waarom ik onze beide huistelefoons met regelmaat kan terugvinden op zijn slaapkamer, vaak met een lege batterij. In zekere zin drukt dat de kosten weer omdat er dan niet meer gebeld kan worden.

Dat ik ook de opladers van mijn mobiel, tablet en laptop niet meer kon vinden zal er ook allemaal wel mee te maken hebben. Verliefd zijn heeft dus zo zijn beperkingen, vooral voor de portemonnee. Want het zakgeld van onze verliefde puber was inmiddels al vier maanden bevroren wegens een aanschaf van zijn zoveelste mobiel en deze diende ditmaal door hem zelf betaald te worden. Het houdt natuurlijk allemaal een keer op.

Toen ik de factuur van Ziggo onder zijn neus drukte, waarbij door mij driftig met groen gemarkeerde gesprekken zichtbaar werd, zag hij toch een beetje wit rondom zijn neus. Hij had er zeker geen rekening mee gehouden dat zijn liefde zoveel geld kostte en zag zijn zakgeld alweer in de diepvries belanden. En nu is inmiddels ook zijn zoveelste mobiel weer eens kwijt.

Bellen gaat en mag niet meer, appen, facebooken, sms’en evenzo. Dat had hij even opgelost door mijn smartphone te confisqueren waardoor ik van de wereld leek. Hoe hij dit gaat oplossen weet ik niet. Mij is duidelijk dat zijn persoonlijke belcrisis nog eventjes kan gaan duren. Hij belt zijn liefje voortaan maar vanaf de fiets, met de ouderwetse fietsbel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.