Home / archiefcentraal / sdg ommen naar concours in etten leur

sdg ommen naar concours in etten leur

Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging SDG Ommen neemt op zaterdag 7 december in Etten-Leur deel aan het podiumconcours voor slagwerkensembles. De 29 leden van het ensemble spelen een groot deel van het programma dat speciaal voor hen geschreven is voor het optreden afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Het programma wordt geopend met ‘How to train your dragon’, een veelzijdig werk gebaseerd op de muziek van de gelijknamige film. De originele soundtrack van de film is geschreven door John Powell. Het ensemble vervolgt het programma met het werk ‘A map of the world’, dat geschreven werd door de bekende gitarist Pat Metheny. Het origineel werd geschreven voor gitaar, in het arrangement voor het slagwerkensemble heeft de vibrafoon de hoofdrol. Het afsluitende werk ‘The final days of Pompeii’ beeldt het prachtige verhaal uit van een edelman en een dienstmeid ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius en dit werk zorgt voor een spetterend einde van het programma. Alle werken zijn gearrangeerd of gecomponeerd door Menno Bosgra.

Het optreden van het A-slagwerkensemble van SDG Ommen op zaterdag 7 december in theater ‘Nieuwe Nobelaer’ in Etten-Leur begint om 17.00 uur. Het ensemble staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.