runningtherapie start in gernermarke

Van hardlopen is bekend dat je je er geestelijk en lichamelijk beter van gaat voelen. Daarom start donderdag 16 januari in de Gernermarke in Dalfsen een hardloopgroep. Enige vereiste zijn goede hardloopschoenen, fijne, loszittende sportkleding en een positieve, enthousiaste en gezellige instelling.

Elke donderdag zal om 11.30 uur worden gestart bij ’t Noaberhuus, Kooikerstraat 10 in Dalfsen. De training duurt drie kwartier tot een uur. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen! Er wordt tijdens alle weersomstandigheden gelopen (ijzel en onweer uitgezonderd). Paul Bink begeleidt het geheel en is gecertificeerd runningtherapeut en woonbegeleider bij de RIBW Groep Overijssel, werkzaam op de vestiging in Dalfsen.

Hardlopen onder begeleiding

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds. Het hardlopen op deze manier is dus niet prestatiegericht. Het plezier en het samen buiten zijn staan voorop. Het hardlopen zal per week langzaam worden opgebouwd. De eerste paar keer zal er grotendeels gewandeld worden en slechts af en toe worden hardgelopen.

Deze vorm van hardlopen is erg geschikt voor mensen die graag willen beginnen met hardlopen maar nog niet bij een prestatiegerichte loopgroep willen en voor mensen met psychische klachten zoals bijvoorbeeld een depressie, angsten of een burn-out.

Deelname kost een euro per keer inclusief koffie of thee met een plak koek na afloop. Voor meer informatie of opgave, kunt u terecht bij Paul. U kunt mailen naar p.bink@ribwgo.nl of bellen tijdens kantooruren naar de woonvorm in Dalfsen: (06) 12 30 50 15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.