Home / archiefcentraal / rockband elise bij cafe calluna

rockband elise bij cafe calluna

De Rockband Elise speelt zaterdag 28 december bij cafe Calluna. Het optreden begint om 21.00 uur.

De organisatie hiervan stuurde ons het volgende bericht hierover:

Vanaf vorig jaar komen de voormalige bandleden van Elise weer bij elkaar. En wordt er wekelijks gerepeteerd in Kampen. Onder de muzikanten ook Rieks Vogelzang, die als enig bandlid in zowel Frankenstein als Elise speelde. De drummer had met de Frankenstein reünie de dag van zijn leven. Vogelzang: ‘Ze zeggen wel eens dat je trouwdag de mooiste dag is, maar de reünie overtrof dat ruimschoots’. Met de ex drummer is het plezierig herinneringen ophalen, omdat hij de meest memorale feiten en anekdotes moeiteloos voor de geest kan halen. En als er een ding duidelijk is, dan is het wel dat ze ten tijde van de oprichting in 1980, tot het afscheidsconcert in 1992 een geweldige tijd hebben gehad met zijn allen. ‘Veertig tot vijftig optredens per jaar waren geen uitzondering. En bijna overal stampvolle zalen. Van Delfzijl tot Middelburg, in alle uithoeken van het land werd gespeeld’.

Diverse demo’s en een CD werden er door de jaren heen uitgebracht in eigen beheer. Een van deze demo’s met pittige zelfgeschreven rock en metalnummers belandde toevallig bij DJ Henk Westbroek. Hij pikte het op, en draaide het in zijn fameuze radioprogramma Vara’s Vuurwerk. Dit gelukje zorgde voor extra veel bekendheid in het land. Waardoor voorprogramma’s bij o.a. Normaal en Vengeance plotseling in het verschiet lagen. De tournee met Frankenstein door Nederland vergrootte deze naamsbekendheid nog eens.

Samen met deze band uit Nieuwleusen deelden ze halverwege de jaren tachtig een vrachtwagen en apparatuur. Voor de crew gold hetzelfde. Vogelzang: ‘Dat kon omdat Frankenstein toen al enigzins aan het afbouwen was. En optredens in overleg werden aangenomen’. Halverwege de jaren was dat.

Dat er toch een eind kwam aan deze ‘prachtige tijd’ met Elise had vooral te maken met prive- zaken als werk en gezin. Vogelzang: ‘Het hectische en drukke tourschema was niet meer te combineren voor de bandleden’. Na het afscheidsoptreden bij Takens in Balkbrug viel de drummer in een groot zwart gat, zo moet hij eerlijkheidhalve bekennen. ‘Je hebt jaren met elkaar opgetrokken. Van alles beleeft. Elk weekend spelen voor volle zalen, overal in het land. En plotseling is het afgelopen, ieder gaat zijn eigen weg. Dat is wel even slikken’. De reünie van Frankenstein was dan ook een prettig weerzien met ex bandleden, roadies, vrienden en oude bekenden. Helemaal weg uit ‘het wereldje’ is de drummer nooit geweest. Tegenwoordig runt hij alweer vele jaren platen & CD zaak Music Store in Coevorden. En de contacten met ex-bandleden en andere muzikanten zijn er nog steeds.

Voor Vogelzang was het duidelijk. ‘Dit moeten we met Elise ook gaan doen. De andere bandleden dachten er net zo over. We hebben voor deze avond diverse verrassingen in petto. Ook het voorprogramma wordt speciaal. Meer wil ik er nog niet over verklappen’.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.