profielwerkstuk voor serious request

Net als vorig schooljaar wilde de school een actie houden, maar dit jaar wordt die georganiseerd door deze twee leerlingen. Zij organiseren een vast-en-zeker actie. Dit houdt in dat leerlingen vanaf klas drie kunnen vasten. De leerlingen die meedoen hebben sponsoren nodig en de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. De actie begint op maandag 16 december om 18.00 uur en duurt tot dinsdag 17 december 18.00 uur.

Ook wordt er een kerstavond georganiseerd, namelijk op dinsdagavond 17 december vanaf 19.00 uur. De kerstavond vindt plaats aan de Van Reeuwijkstraat 1. Dit is de hoofdlocatie van het Vechtdal College in Ommen. Op deze avond worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud, van een potje FIFA tot het maken van kerststukjes maar ook kan er twister gespeeld worden en kan er geklommen worden met de klimwand.

Een heus orkest van leerlingen en enkele docenten zal kerstmuziek spelen, terwijl er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Om te zorgen dat dit een groot succes wordt hopen Leanne en Jasmijn dat er veel mensen komen op de kerstavond. De opbrengst van de vast-en-zeker actie en de kerstavond gaat naar 3FM Serious Request. Een aantal leerlingen zal het geld naar het glazen huis in Leeuwarden brengen.