Home / archiefcentraal / politiek van hier d66 dalfsen

politiek van hier d66 dalfsen

Vertrouw op de eigen kracht van mensen

Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat het tijd werd daar ook echt iets mee te doen. Mijn ideeën in de praktijk brengen, er handen en voeten aan geven en daar de ideeën van anderen in tegenkomen. Samen kijken hoe je er iets goeds van kunt maken, anders en misschien beter.

Ik voel mij bij D66 thuis, vooral door hun positieve insteek en hun vijf “richtingwijzers” (uitgangspunten). Heel inspirerend om te zien door welke “bril” naar vragen in de samenleving wordt gekeken. Twee daarvan spreken mij in het bijzonder aan: “streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving” en “vertrouw op de eigen kracht van mensen”. Vooral dit laatste uitgangspunt vind ik belangrijk: realiseer je als gemeente dat er heel veel burgers zijn met ideeën en goede plannen. Betrokken bewoners die vaak een goed oog hebben voor hoe problemen opgelost kunnen worden. Maak daar ruimte voor, geef deze mensen of groepen een stem en geef hen de mogelijkheden om deze ideeën uit te werken. Voor mij is dat dé manier waarop we onze woon- en leefomgeving beter kunnen maken en kunnen behouden voor de toekomst.

Ik heb mijzelf vanuit D66 kandidaat gesteld voor de gemeenteraad in Dalfsen omdat ik op deze manier wil bijdragen aan onze lokale samenleving. Ik wil verschil maken door de kracht van de mensen te zoeken en daar ruimte aan te geven. Dat ga ik doen door mij actief in te zetten in de lokale politiek, samen met de andere mensen van D66 Dalfsen. Wij zijn er klaar voor!

Op de website van D66 Vechtdal (www.d66vechtdal.nl) vindt u informatie over ons verkiezingsprogramma, de speerpunten van D66 Dalfsen en onze kandidaten. Enthousiaste mensen die vanuit hun eigen kracht inhoud willen geven aan uw stem. Want u gaat toch ook stemmen op 19 maart 2014? Wij rekenen op u!

Marja van den Berg

nummer 2 op de lijst voor D66 Dalfsen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.