politiek van hier cda dalfsen

Een Gezond en Veilig Nieuwjaar

Onlangs hebben wij ons in de gemeenteraad sterk gemaakt voor een Actieprogramma Levenstijl waar bewegen/sporten en gezond eten gecombineerd worden. Niet als verplicht nummer, maar om u op weg te helpen om bewust bezig te zijn met wat u doet en eet.

Woensdag 11-12-‘13 is aangewezen als de dag zonder inbraak: 1Dagniet. In september vorig jaar en februari dit jaar stelden we de grote hoeveelheid inbraken in woningen, bedrijven en auto’s aan de orde in de gemeenteraad. Een inbraak betekent niet alleen financiële schade door wat gestolen wordt, maar ook kosten door de schade die wordt aangericht om binnen te komen. Veel erger is dat vooral inwoners zich onveilig zijn gaan voelen in hun eigen huis, hun eigen plekje. We hebben het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om samen met politie, inwoners en bedrijven acties op te zetten.

Deze CDA-handschoen heeft burgemeester Noten actief opgepakt. Inmiddels is er veel gebeurd. Er zijn twee teams binnen het politiekorps speciaal gericht op woning- en bedrijfsinbraken, de avonden van de Plaatselijke Belangen zijn gebruikt om voorlichting te geven, ex-inbrekers hebben rondgelopen en inzicht gegeven hoe makkelijk we het ze soms maken en, recent nog, zijn deurhangers verspreid met tips om inbraken te voorkomen.

Allemaal goede bijdragen om inbraken te voorkomen. Belangrijke eerste acties moeten toch bij de inwoners zelf vandaan komen. Voor je eigen huis, zoals het zorgen voor goed hang- en sluitwerk, licht aan als je weg bent enzovoort. Maar ook voor je buren, je omgeving. Voorkomen èn – als het toch is misgegaan – helpen de dader te pakken te krijgen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan brugernet en de ogen en oren goed open te houden. Kijken of je wat opvalt in je omgeving. En dat natuurlijk ook doorgeven.

In ons verkiezingsprogramma hebben we opgenomen dat samen met de inwoners van een wijk een veiligheidsplan moet worden opgesteld. Dat helpt om grip te krijgen op de veiligheid van jouw buurt.

Laten we in dat kader ’s avonds eens een frisse neus halen door een rondje te lopen of fietsen. Goed voor de gezondheid en de buurtveiligheid. En… voor de zekerheid wel thuis een lampje laten branden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.