politiek van hier azmani vvd ommen

De lijn Ommen-Den Haag, een directe verbinding

Ommen is voor ons een plek met veel natuur waar je tot rust kunt komen maar waar ook alles binnen handbereik is. Een plek met een compleet eigen karakter, waar noaberschap nog hoog in het vaandel staat. In de jaren dat wij nu in Ommen wonen zijn wij verknocht geraakt aan het mooie Vechtdal. Wie zit er niet graag in de zomer op een terrasje aan de Vecht? Of maakt een lekkere fietstocht ? Of ontmoet de buren op de Ommer Bissingh?

Sinds maart 2010 ben ik namens de VVD raadslid in onze plaats. Een kans die ik met veel enthousiasme heb opgepakt. Amper 3 maanden later kwam daar onverwacht nog een uitdaging bij. Bij de verkiezingen van juni werd ik in de Tweede Kamer verkozen. Wat een eer! Om zowel in mijn eigen plaats, als in de landspolitiek, Den Haag, volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Dit is ook een bijzondere uitdaging en dan niet alleen gezien de afstand en de tijd die het zou gaan kosten want dat heeft nog wel eens wat hoofdbrekens opgeleverd. Ook waren er vele onderwerpen en vaardigheden die ik nog onder de knie moest gaan krijgen. Van het lokale evenementenbeleid tot de pensioenwet, van de inspraakavond tot het mondelinge vragenuur en van het werken in een fractie van 3 tot in een fractie van 41 leden – elke dag is anders en even boeiend.

Ik heb er bewust voor gekozen om beide volksvertegenwoordigerschappen te blijven vervullen. Waarom? Omdat ik niet alleen de inwoners van Ommen die op mij hebben gestemd voor de gemeenteraad niet wilde teleurstellen maar er ook zeker een meerwaarde is in het uitoefenen van beide functies. Veel van wat er in Den Haag aan wetgeving wordt besloten is direct van invloed op het plaatselijke beleid in Ommen en zie je terug in de voorstellen die het college doet in de gemeenteraad. Doordat ik bij de totstandkoming van de wetgeving aanwezig ben geweest en daar ook invloed op heb gehad ben ik ook in staat om de juiste vertaalslag te maken naar de lokale uitvoering. En dat geldt ook andersom. Juist deze lijn tussen de lokale fractie en de landspolitiek geeft Ommen de kans gebruik te maken van de grote deskundigheid binnen dit landelijke politieke centrum. Mijn ervaringen vanuit Ommen gebruik ik ook bij de behandeling van wetten in de Tweede Kamer. Ik heb ook op deze route gemerkt dat de directe lijn van grote waarde is, bijvoorbeeld wanneer het ging om aanpassingen in de wet werk en bijstand, de gemeentelijke schuldhulpverlening en ook nu bij de drie grote decentralisaties in de (jeugd)zorg en de sociale zekerheid. Decentralisaties die in de komende raadsperiode ook prominent op de raadsagenda staan en welke grote invloed zullen hebben op de begroting van de gemeente Ommen en daarmee op uw geld en de Ommer samenleving. Gelukkig biedt het ook kansen omdat we het noaberschap al koesteren en een kleinere stad makkelijker wendbaar is.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van komende maart zal ik niet op de lijst staan. Na 4 jaar bied ik graag ruimte aan nieuw, fris, talent. Andere Ommenaren gaan nu uw belangen hier vertegenwoordigen. Ik woon nog steeds in Stegeren en zal de lijnen kort blijven houden en de verbinding direct, om zo ook in de nieuwe raadsperiode de meerwaarde van de lijn Ommen-Den Haag zo sterk mogelijk te houden !

Malik Azmani

VVD Ommen